Βενεζουέλα: Σιωπηλές διαδηλώσεις οργανώνονται σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα

Βενεζουέλα: Σιωπηλές διαδηλώσεις οργανώνονται σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ντυμένοι στα λευκά, οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές αρχίζουν να συγκεντρώνονται για να διαδηλώσουν «σιωπηλά» σε ολόκληρη την χώρα εκφράζοντας την αυξανόμενη λαϊκή οργή μετά την έκρηξη της βίας που έχει προκαλέσει ήδη τον θάνατο 20 ανθρώπων σε τρεις εβδομάδες.

Στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις επιτηρούν τις εισόδους προς το Καράκας, τόπο βίαιων συγκρούσεων ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις ασφαλείας κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων των περασμένων ημερών κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Οι σημερινές διαδηλώσεις θα κατευθυνθούν προς τις επισκοπικές έδρες σε ολόκληρη την χώρα. Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έχει κατηγορήσει την εκκλησία ότι παίζει ρόλο πολιτικού παράγοντα στο πλευρό της αντιπολίτευσης.

Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας, που διατηρεί την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο από το τέλος του 2015, έχει δεσμευθεί να συνεχίσει τις διαδηλώσεις μέχρι την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή