ΚΟΣΜΟΣ

Η παρατυπία της Λεπέν με τις αφίσες

i-paratypia-tis-lepen-me-tis-afises-2186598

Η υποψήφια της ακροδεξιάς στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Μαρίν Λεπέν δεν παρέδωσε έγκαιρα τις αφίσες για τη σημερινή ψηφοφορία ώστε να αναρτηθούν έξω από τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού, ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Οι αφίσες τυπώνονται από τους ίδιους τους υποψήφιους και πρέπει οι ίδιοι να τις παραδώσουν στην εκλογική επιτροπή πριν από την λήξη της προθεσμίας» στις 10 Απριλίου, ανέφερε το υπουργείο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «μόνο 10» από τους 11 υποψήφιους για την προεδρία το έκαναν αυτό εγκαίρως με αποτέλεσμα να υπάρχουν αναρτημένες οι αφίσες τους στα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού.

«Οι αφίσες της υποψήφιας (του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου) Μαρίν Λεπέν δεν παραδόθηκαν κι ως εκ τούτου ο πίνακας όπου θα αναρτούνταν είναι κενός», προστίθεται στην ανακοίνωση. Έξω από τα εκλογικά τμήματα στη Γαλλία έχουν τοποθετηθεί μεγάλοι μεταλλικοί πίνακες στους οποίους έχουν αναρτηθεί οι προεκλογικές αφίσες των 11 υποψηφίων.

Περίπου 1,3 εκατομμύρια Γάλλοι του εξωτερικού έχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν, δηλαδή σχεδόν το 2% του συνολικού εκλογικού σώματος.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)