ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωπαίοι ηγέτες και αξιωματούχοι υπέρ Μακρόν

eyropaioi-igetes-kai-axiomatoychoi-yper-makron-2186616

Τη στήριξη τους στον Εμμανουέλ Μακρόν εξέφρασαν κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εν μέσω της καταμέτρησης των ψήφων του α΄ γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών. 

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ανέφερε ότι είναι «ευχαριστημένος» με την είσοδο του κεντρώου πολιτικού στον β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών, ο οποίος θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες, τονίζοντας πως είναι «ο μόνος φιλοευρωπαίος υποψήφιος» αυτής της εκλογικής αναμέτρησης. 

Ομοίως, ο Δανός πρωθυπουργός Λαρς Λόκε Ράσμουσεν συνεχάρη τον Μακρόν με κοινοποίηση του στο Twitter, σημειώνοντας πως «η Ευρώπη έχει ανάγκη από μία ανοιχτόμυαλη και μεταρρυθμιστική Γαλλία». 

Αντίστοιχη ήταν και η τοποθέτηση του εκπροσώπου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στον Μακρόν και του ευχήθηκε καλή τύχη για τον επαναληπτικό γύρο στις 7 Μαΐου. 

«Ο Γιούνκερ συνεχάρη τον Εμμανουέλ Μακρόν για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου και του ευχήθηκε τα καλύτερα για τον επόμενο γύρο», ανέφερε συγκεκριμένα η κοινοποίηση του Μαργαρίτη Σχοινά στο Twitter.  

Επιπλέον, τη στήριξη τους στο πρόσωπο του κεντρώου υποψηφίου ανακοίνωσαν και ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ, καθώς και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας και υποστηρικτής της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, Τζορτζ Όσμπορν.