Στην Ιταλία επέστρεψε ο δημοσιογράφος που είχε φυλακιστεί στην Τουρκία

Στην Ιταλία επέστρεψε ο δημοσιογράφος που είχε φυλακιστεί στην Τουρκία

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ιταλία επέστρεψε μετά την απελευθέρωσή του ο Ιταλός δημοσιογράφος Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε που είχε συλληφθεί στην Τουρκία, ενώ πραγματοποιούσε έρευνα με σκοπό τη συγγραφή ενός βιβλίου.

Ο Ντελ Γκράντε που βρισκόταν υπό κράτηση για δύο εβδομάδες και είχε προχωρήσει και σε απεργία πείνας έφτασε το μεσημέρι της Δευτέρας στο αεροδρόμιο της Μπολόνια και όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους που τον περίμεναν «δεν μου ασκήθηκε κανενός είδους βία, δεν μου πείραξαν ούτε μια τρίχα από τα μαλλιά μου αλλά υπήρξα θύμα θεσμικής βίας καθώς αυτό που συνέβη ήταν παράνομο».

Ο Ντελ Γκράντε παρέμεινε σε απομόνωση σε τουρκικό κέντρο προσωρινής κράτησης μετά την σύλληψή του, χωρίς να κατηγορηθεί για κάποιο αδίκημα.

«Ακόμη δεν κατάλαβα για ποιο λόγο αποφασίσθηκε η προσωρινή μου κράτηση, θα προσπαθήσουν να το καταλάβουν οι δικηγόροι μου», πρόσθεσε ο Ιταλός δημοσιογράφος. Ευχαρίστησε την ιταλική κοινή γνώμη και την ιταλική κυβέρνηση, αλλά και όσους δραστηριοποιήθηκαν στην Τουρκία για την απελευθέρωσή του. Ο Ντελ Γκράντε, 35 ετών, βρισκόταν στην Τουρκία, κοντά στην μεθόριο με την Συρία, για να γράψει βιβλίο με θέμα την δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους και το προσφυγικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή