Ενημέρωση του Κογκρέσου για την κλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο

Ενημέρωση του Κογκρέσου για την κλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα 100 μέλη της αμερικανικής Γερουσίας θα ενημερώσει σήμερα η κυβέρνηση Τραμπ για τις εξελίξεις στο ζήτημα της Βόρειας Κορέας.

Για την ενημέρωση οι Γερουσιαστές θα μεταβούν στο Λευκό Οίκο, ενώ στη συνέχεια, τα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης που θα τους ενημερώσουν θα πάνε στο Καπιτώλιο, όπου και θα κάνουν δεύτερη ενημέρωση στα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η ενημέρωση στο Καπιτώλειο έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 17:00 το απόγευμα (τοπική ώρα Ουάσιγκτον).

Από την πλευρά της αμερικανικής κυβέρνησης την ενημέρωση θα κάνουν ο υπουργός των Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, ο υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις, ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ Νταν Κόατς, αλλά και ο στρατηγός των Πεζοναυτών Τζόζεφ Ντάνφορντ, που προεδρεύει στο Κοινό Στρατιωτικό Επιτελείο των ΗΠΑ.

Πολιτικοί αναλυτές στην Ουάσιγκτον τονίζουν ότι οι Αμερικανοί κοινοβουλευτικοί επιθυμούν να ολοκληρώσουν τις δύο ενημερώσεις έχοντας αποκτήσει μία ξεκάθαρη εικόνα για τη στρατηγική που έχει καταστρώσει ο Τραμπ προκειμένου ν΄ αντιμετωπίσει την πυρηνική και πυραυλική απειλή της Βόρειας Κορέας, κατά των αμερικανικών εθνικών συμφερόντων στην Κορεατική Χερσόνησο.

Οι ίδιοι αναλυτές τονίζουν ότι μια στρατηγική προσέγγιση της κατάστασης ήταν ρεαλιστικά απούσα, από τις μέχρι σήμερα τοποθετήσεις του Αμερικανού προέδρου για το ζήτημα που έχει γεωπολιτικά χαρακτηριστικά περιφερειακής αποσταθεροποίησης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή