Τραμπ: Κίνδυνος η ένταση με την Β. Κορέα να καταλήξει σε σύγκρουση

Τραμπ: Κίνδυνος η ένταση με την Β. Κορέα να καταλήξει σε σύγκρουση

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο μιας πολεμικής σύρραξης στη χερσόνησο της Κορέας άφησε ανοιχτό ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

«Υπάρχει ο κίνδυνος η ένταση να καταλήξει σε μία σύγκρουση με τη Βόρεια Κορέα» είπε ο Τραμπ εκφράζοντας έντονη ανησυχία για την τεταμένη κατάσταση ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Αυτή τη στιγμή, η Βόρεια Κορέα είναι η μεγαλύτερη απειλή για τις ΗΠΑ» πρόσθεσε. Σχετικά με το πυραυλικό σύστημα άμυνας, το οποίο αναμένεται να εγκατασταθεί στην κορεατική χερσόνησο, υπεραμύνθηκε της απόφασής του, εξηγώντας πως «πληρώνουμε τόσα δισεκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τη Νότια Κορέα».

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι «η κυβέρνηση της Σεούλ θα πρέπει να συνεισφέρει οικονομικά, καθώς πρόκειται για ένα αμυντικό σύστημα, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων».

Παραλληλα, χαρακτήρισε την πενταετή συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τη Νότια Κορέα ως “απαράδεκτη” τονίζοντας ότι θα επιδιώξει την επαναδιαπραγμάτευση της, μετά την αναθεώρηση της Συμφωνίας για το Ελεύθερο Εμπόριο στη Βόρεια Αμερική (NAFTA) με τον Καναδά και το Μεξικό.

Η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τη Νότια Κορέα (KORUS) είχε βρεθεί στο επίκεντρο σκληρής προεκλογικής κριτικής από τον Τραμπ.

Τέλος, για τη μάχη κατά του ISIS σημείωσε ότι «προσπαθούμε να εξαλείψουμε ορισμένους πολύ κακούς ανθρώπους» σημειώνοντας ότι αυτή η προσπάθεια κάποια στιγμή θα φθάσει στο τέλος της.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή