Ο πάπας Φραγκίσκος στην Αίγυπτο

Ο πάπας Φραγκίσκος στην Αίγυπτο

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Ο πάπας Φραγκίσκος έφτασε σήμερα στο Κάιρο, ξεκινώντας τη διήμερη επίσκεψή του στην Αίγυπτο με στόχο να ενδυναμώσει τους δεσμούς της Καθολικής Εκκλησίας με τους μουσουλμάνους θρησκευτικούς ηγέτες, σε μια περίοδο που οι χριστιανοί της Αιγύπτου βρίσκονται αντιμέτωποι με επιθέσεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα.

Η επίσκεψη του Αργεντινού ποντίφικα πραγματοποιείται, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τρεις εβδομάδες μετά τις επιθέσεις σε δύο ναούς της Κοπτικής Εκκλησίας που στοίχισαν τη ζωή σε 45 ανθρώπους, ανήμερα την Κυριακή των Βαΐων.

Είναι η πρώτη φορά που ο Φραγκίσκος επισκέπτεται την πολυπληθέστερη χώρα του αραβικού κόσμου.

"Πρόκειται για ένα ταξίδι που προωθεί την ενότητα και την αδελφότητα" είπε ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στην επίσκεψή του αυτή.

Υπενθύμισε επίσης ότι η πρόσκληση προς το πρόσωπό του ήρθε ταυτόχρονα από τον πρόεδρο της Αιγύπτου, τον πατριάρχη των Καθολικών Κοπτών και τον μεγάλο ιμάμη του Αλ Άζχαρ.

Αμέσως μετά την άφιξή του, ο Φραγκίσκος επρόκειτο να μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Πρόκειται επίσης να συναντηθεί με τον Πάπα των Ορθόδοξων Κοπτών Θεόδωρο Β΄ και τον ιμάμη του Αλ Άζχαρ, σεΐχη Άχμεντ αλ Τάγιεμπ.

Κατά μήκος των δρόμων που πρόκειται να διασχίσει η αυτοκινητοπομπή του είχαν τοποθετηθεί τεράστιες αφίσες που εικόνιζαν τον πάπα με φόντο τις πυραμίδες και του εύχονταν το "καλωσόρισες" στα αγγλικά και τα ιταλικά.

"Ο πάπας της ειρήνης στην Αίγυπτο της ειρήνης", έγραφαν οι αφίσες.

Η περιοχή γύρω από την κατοικία του πρεσβευτή του Βατικανού, όπου θα διανυκτερεύσει ο πάπας, έχει αποκλειστεί για την κυκλοφορία.

Η παρουσία αστυνομικών και στρατιωτών είναι εμφανής ενώ κοντά στον καθεδρικό ναό των Κοπτών έχουν αναπτυχθεί τεθωρακισμένα.

Παράλληλα, όλες οι εκκλησίες της Αιγύπτου φυλάσσονται ώστε να αποφευχθεί τυχόν επίθεση κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πάπα στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή