Βρετανία: Μειώθηκε κατά 10 μονάδες το προβάδισμα των Συντηρητικών επί των Εργατικών

Βρετανία: Μειώθηκε κατά 10 μονάδες το προβάδισμα των Συντηρητικών επί των Εργατικών

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το προβάδισμα του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος στη Βρετανία μειώθηκε κατά πολύ την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov που δημοσιεύεται σήμερα.

Πρόκειται για την τρίτη δημοσκόπηση μέσα στο Σαββατοκύριακο που υποδεικνύει πως το προβάδισμα των Τόρις έναντι των Εργατικών συρρικνώνεται.

Οι Συντηρητικοί υπό την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι φέρονται να συγκεντρώνουν το 44% των προθέσεων ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Sunday Times. Αυτό σημαίνει πως διατηρούν ευρύ προβάδισμα 13 εκατοστιαίων μονάδων έναντι των Εργατικών, που φέρονται να συγκεντρώνουν το 31%.

Ωστόσο δημοσκόπηση της YouGov που δημοσιεύθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο κατέγραφε προβάδισμα 23 μονάδων για τους Τόρις. Άλλες δύο δημοσκοπήσεις υπέδειξαν επίσης πως το Εργατικό Κόμμα μειώνει τη διαφορά.

Το ποσοστό των Φιλελεύθερων Δημοκρατών είναι 11%, ενώ αυτό του αντιευρωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) 6%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της YouGov σε δείγμα 1.612 ενηλίκων που διενεργήθηκε μεταξύ της 27ης και της 28ης Απριλίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή