Πτήση Aeroflot: «Τα μωρά ήταν γεμάτα μώλωπες»

Πτήση Aeroflot: «Τα μωρά ήταν γεμάτα μώλωπες»

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 27 επιβάτες μιας πτήσης της Aeroflot από τη Μόσχα για την Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης τραυματίστηκαν από ισχυρές αναταράξεις στον αέρα, ανακοίνωσε χθες η ρωσική αεροπορική εταιρεία.

Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν από την προσγείωση του αεροσκάφους, τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα. Ενας εκπρόσωπος της πρεσβείας της Ρωσίας στην Ταϊλάνδη, ο Ντένις Αντόνιουκ, διευκρίνισε ότι τραυματίστηκαν 24 Ρώσοι και τρεις Ταϊλανδοί επιβάτες. Από αυτούς, οι 15 Ρώσοι και οι δύο Ταϊλανδοί παραμένουν για νοσηλεία σε νοσοκομεία. Οι τρεις εκ των Ρώσων επιβατών υποβλήθηκαν σε πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις, όπως ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, αλλά, σύμφωνα με ιατρικές πληροφορίες, η ζωή τους δεν βρίσκεται σε κίνδυνο. Οπως έκανε γνωστό η αεροπορική εταιρεία, οι επιβάτες δεν μπόρεσαν να προειδοποιηθούν για τον επερχόμενο κίνδυνο διότι οι αναταράξεις συνέβησαν παρότι στην περιοχή επικρατούσαν καλές καιρικές συνθήκες και ήταν αδύνατο να προβλεφθούν. Οπως ανέφερε ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας στην Μπανγκόκ, οι τραυματίες που διακομίστηκαν στα νοσοκομεία έχουν επί το πλείστον κατάγματα και μώλωπες. Βασική αιτία των τραυματισμών ήταν ότι κάποιοι από τους επιβάτες δεν είχαν δεμένες τις ζώνες ασφαλείας. Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται και τρία βρέφη, τα οποία εκτινάχθηκαν από την αγκαλιά των γονέων τους κατά τη διάρκεια των αναταράξεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η στιγμή των αναταράξεων βιντεοσκοπήθηκε από επιβάτες του αεροσκάφους και στις σκηνές φαίνονται καθαρά οι επιβάτες που κείτονται πληγωμένοι στον διάδρομο του αεροσκάφους, αφού προηγουμένως είχαν χτυπήσει στην οροφή του. Επίσης φαίνονται διάσπαρτες μέσα στην καμπίνα αποσκευές, όπως εξάλλου και τα τρόφιμα από τα καροτσάκια που χρησιμοποιούνται για τη διανομή του φαγητού.

Η Ευγενία Ζίμπροβα, που ανάρτησε το σχετικό βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε ότι οι αναταράξεις ήταν πολλαπλές λίγο πριν από την προσγείωση του αεροσκάφους και κατέληξαν σε κατάγματα, εσωτερικές και εξωτερικές αιμορραγίες. «Τα μωρά ήταν γεμάτα μώλωπες και πολλοί άνθρωποι είχαν χάσει τις αισθήσεις τους. Ευτυχώς είμαστε ακόμη ζωντανοί. Αeroflot, σε παρακαλώ βοήθησε αυτούς τους ανθρώπους», καταλήγει το σύντομο μήνυμα της Ζίμπροβα. Ευτυχώς το πλήρωμα του αεροσκάφους κατάφερε να διατηρήσει τον έλεγχο του αεροπλάνου και να το προσγειώσει ασφαλώς στην Μπανγκόκ.

Η Ταϊλάνδη είναι προορισμός που προτιμούν πολλοί Ρώσοι τουρίστες. Στην Μπανγκόκ φθάνουν καθημερινά δεκάδες πτήσεις από πολλές ρωσικές πόλεις. Η Aeroflot εκτελεί δύο πτήσεις την ημέρα προς την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης. Το 2016 πάνω από 1 εκατομμύριο Ρώσοι επισκέφθηκαν την Ταϊλάνδη και κυρίως τα θέρετρα στον νότο της χώρας, όπως το νησί Πουκέτ και το Κράμπι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή