Φονικές καταιγίδες στις νότιες και κεντρικές ΗΠΑ

Φονικές καταιγίδες στις νότιες και κεντρικές ΗΠΑ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρές καταιγίδες, που σε μερικές περιπτώσεις συνοδεύονταν από ανεμοστρόβιλους, στοίχισαν το Σαββατοκύριακο τη ζωή σε τουλάχιστον 14 ανθρώπους στις νότιες και τις κεντρικές Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές.

Σπίτια καταστράφηκαν, οχήματα ανατράπηκαν, δένδρα ξεριζώθηκαν. Στο Τέξας η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε πως σχηματίσθηκαν τουλάχιστον τέσσερις ανεμοστρόβιλοι, οι οποίοι προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές.

Στην πόλη Κάντον, οι καταιγίδες κόστισαν τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές. Στο Αρκάνσας καταγράφηκαν πέντε θάνατοι, ενώ δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μισισίπι. Ο ένας από τους νεκρούς είναι ένα παιδί που πέθανε από ηλεκτροπληξία στη διάρκεια πλημμύρας. Ισχυρές βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα δύο νεκρούς στο Μιζούρι. Σύμφωνα με το CNN, το ένα από τα θύματα είναι μια 72χρονη γυναίκα που παγιδεύθηκε μέσα στο αυτοκίνητό της όταν ανέβηκε ξαφνικά η στάθμη των υδάτων.

Στο Τενεσί, ένα κοριτσάκι ηλικίας δύο ετών τραυματίσθηκε θανάσιμα όταν επλήγη από ξύλο που είχε παρασυρθεί από τους ισχυρούς ανέμους, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Στην πόλη Κάντον οι ζημίες ήταν εκτεταμένες. Η δήμαρχος της πόλης Λου-Αν Εβερετ ζήτησε από τους ντόπιους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν τη λαϊκή αγορά της πόλης, όπου τα συνεργεία άμεσης βοήθειας προσπαθούσαν να καθαρίσουν.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση σχετικά με πλημμύρες για το βράδυ της Κυριακής στην Οκλαχόμα, το Αρκάνσας, το Μιζούρι, το Ιλινόις και την Ιντιάνα.

Οι Αρχές εκφράζουν επίσης φόβους ότι μπορεί να εκδηλωθούν και νέοι ανεμοστρόβιλοι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή