Ο Ι. Κασουλίδης εισηγείται αναθεώρηση της θέσης της Λευκωσίας στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας

Ο Ι. Κασουλίδης εισηγείται αναθεώρηση της θέσης της Λευκωσίας στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέμα αναθεώρησης της θέσης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην πορεία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ έθεσε σήμερα ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή Εξωτερικών, δήλωσε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται αναθεώρηση της θέσης ότι μπορεί να ελέγξει την Τουρκία δια της ενταξιακής της πορείας».

Κι' αυτό, όπως σημείωσε ο κ. Κασουλίδης, γιατί ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, «νοιάζεται ελάχιστα για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας». Ο κ. Κασουλίδης ενημέρωσε στην κοινοβουλευτική επιτροπή Εξωτερικών για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό της τελωνειακής ένωσης μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας. Σχετικά δήλωσε ότι η Κύπρος έχει ξεκαθαρίσει πως δεν μπορεί να υπάρξει άλλη συμφωνία τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας – ΕΕ, αν η Τουρκία δεν εφαρμόσει το Πρωτόκολλο της 'Αγκυρας, το οποίο προβλέπει αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας και άνοιγμα των τουρκικών λιμανιών και αεροδρομίων σε πλοία και αεροπλάνα από την Κύπρο.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή