Γαλλία: Πέντε συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία

Γαλλία: Πέντε συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα συνελήφθησαν την Τρίτη στη Ρουέν και σε δύο άλλες πόλεις της Γαλλίας, στο πλαίσιο επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για αποτροπή ενδεχόμενης επίθεσης.

Οι συλλήψεις έγιναν στη Ρουέν, στο Ροάν της κεντρικής Γαλλίας και στη Βιλνέβ ντ' Ασκ, στον βορρά. Κατά τη διάρκεια της έρευνας στη Ρουέν οι αστυνομικοί κατέσχεσαν δύο περίστροφα και δύο τουφέκια, για τα οποία πάντως ο κάτοχός τους, ένας συγγενής των συλληφθέντων, είχε νόμιμη άδεια.

Ορισμένοι από τους υπόπτους επικοινωνούσαν μεταξύ τους μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης και ορισμένα από τα μηνύματά που αντάλλαζαν άφηναν να εννοηθεί ότι προετοίμαζαν κάποια βίαιη ενέργεια.

Το βράδυ της 20ής Απριλίου, τρεις ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ένας άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, στο Παρίσι, σκοτώνοντας έναν από αυτούς. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε αμέσως το Ισλαμικό Κράτος. Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί σε όλη τη Γαλλία ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών, την Κυριακή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή