Μισέλ Μπαρνιέ: Δεν υπάρχει τιμωρία για τη Βρετανία

Μισέλ Μπαρνιέ: Δεν υπάρχει τιμωρία για τη Βρετανία

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Ο βασικός διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε σήμερα ότι «δεν υπάρχει τιμωρία» για την Μ. Βρετανία καθώς αποχωρεί από την Ε.Ε. και ότι το μόνο που θέλουν οι Βρυξέλλες είναι να «ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους», ενώ απέφυγε να πει κατά πόσο ο λογαριασμός θα φτάσει τα 100 δισ. όπως δημοσίευσαν χθες οι Financial Times.

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι οι συζητήσεις θα είναι επίπονες και μακρές σε διάρκεια και ότι αναμένεται ότι η Μ. Βρετανία θα πρέπει να λύσει άμεσα τα τρία βασικά θέματα που έχει θέσει η Επιτροπή για τον πρώτο γύρο των διαπραγματεύσεων, όπως τα δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών, την οικονομική συμφωνία και την συμφωνία για τα νέα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης.

Όσον αφορά τις εκλογές, αυτές θα δώσουν μία διάρκεια στην κυβέρνηση, κάτι που δεν έχει αυτή την στιγμή, όπως ανέφερε ο κ. Μπαρνιέ αλλά πρόσθεσε ότι οι εκλογές δεν θα αλλάξουν τις διαπραγματεύσεις. Συγχρόνως δήλωσε πως «μερικοί έχουν δημιουργήσει στην Μ. Βρετανία την αυταπάτη ότι το Brexit  δεν θα έχει υλικές επιπτώσεις στις ζωές μας και ότι οι διαπραγματεύσεις μπορούν να ολοκληρωθούν γρήγορα και χωρίς πόνο». Πρόσθεσε δε πως «αυτή δεν είναι η περίπτωση, χρειαζόμαστε λύσεις, νομική ακρίβεια και αυτό θα πάρει χρόνο».

Ρόλο κλειδί θα παίξει το δικαστήριο της ευρωπαϊκής ένωσης καθώς ό,τι ισχύσει τελικά για τη χρηματική συμφωνία αλλά και τα δικαιώματα των πολιτών, θα πρέπει να λάβει την σφραγίδα του δικαστηρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή