Eurostat: Υψηλότερος ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης στην Ευρωζώνη από τον αντίστοιχο στις ΗΠΑ

Eurostat: Υψηλότερος ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης στην Ευρωζώνη από τον αντίστοιχο στις ΗΠΑ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η οικονομία της Ευρωζώνης ξεκίνησε το 2017 με εύρωστο ρυθμό ανάπτυξης, πολύ υψηλότερο από αυτόν των ΗΠΑ, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Η Eurostat ανακοίνωσε σήμερα ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,5% στο πρώτο τρίμηνο του έτους σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 1,7% σε ετήσια βάση.

Οι εκτιμήσεις για το πρώτο τρίμηνο αντιστοιχούν σε έναν ρυθμό ανάπτυξης 1,8% για το σύνολο του 2017, ενώ ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης στις ΗΠΑ ήταν 0,7% στο ίδιο διάστημα, που είναι η πιο αδύναμη επίδοση από το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Η Eurostat αναθεώρησε ανοδικά και τον ρυθμό ανάπτυξης στο τέταρτο τρίμηνο του 2016 και συγκεκριμένα στο 0,5% από 0,4%. Ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της Ευρωζώνης στο τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους ήταν 1,8% έναντι 1,7% που ήταν η αρχική εκτίμηση.

Οι οικονομολόγοι θεωρούν ότι η ανάπτυξη της Ευρωζώνης προήλθε κυρίως από την εγχώρια κατανάλωση και τις επιχειρηματικές επενδύσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή