Αποκατάσταση των ρωσοτουρκικών σχέσεων, το μήνυμα της συνάντησης Πούτιν – Ερντογάν

Αποκατάσταση των ρωσοτουρκικών σχέσεων, το μήνυμα της συνάντησης Πούτιν – Ερντογάν

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα κρίσιμες για το μέλλον των ρωσοτουρκικών σχέσεων είναι οι επαφές των προέδρων των δύο χωρών, Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα, Τετάρτη στο Σότσι.

Συναντώντας τον κ. Ερντογάν, ο Ρώσος πρόεδρος στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα, ανακοινώνοντας ουσιαστικά την ολοκλήρωση της αποκατάστασης των ρωσοτουρκικών σχέσεων. Παράλληλα, στέλνει τα συγχαρητήρια του στην Άγκυρα σχετικά με το αποτέλεσμα του πρόσφατου δημοψηφίσματος και τονίζει ότι η πολιτική σταθερότητα στην Άγκυρα συμβάλλει θετικά στις ρωσοτουρκικές σχέσεις. Ο κ. Πούτιν δηλώνει ότι μαζί με τον κ. Ερντογάν θα λάβουν στρατηγικής σημασίας αποφάσεις, τις οποίες θα εγκρίνουν τα κοινοβούλια των δυο χωρών.

Από την πλευρά της, η παρουσία του Τούρκου προέδρου στη Ρωσία, σηματοδοτεί την προαναγγελία κοινών βημάτων των δύο χωρών τα οποία θα κρίνουν την μοίρα της περιοχής. Παράλληλα, εκτός από τα ζητήματα της Συρίας, της περιοχής και τις διπλωματικές επαφές των δυο πλευρών, ο κ. Ερντογάν εστιάζει και στις οικονομικές συναλλαγές Ρωσίας-Τουρκίας τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως οι σχέσεις σε αυτό το πεδίο.

Στην σημαντική επίσκεψη του στο Σότσι, τον κ. Ερντογάν συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μπεράτ Άλμπαϊρακ καθώς και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης. Πρόκειται για την πέμπτη συνάντηση του κ. Ερντογάν με τον κ. Πούτιν μετά την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή