Γιουνκέρ: «Ζόρικη γυναίκα» η Τερέζα Μέι

Γιουνκέρ: «Ζόρικη γυναίκα» η Τερέζα Μέι

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αναγνωρίζει ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είναι «μια ζόρικη γυναίκα», όπως είπε ο ίδιος σήμερα, πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

«Παρατήρησα ότι είναι ζόρικη γυναίκα», είπε ο Γιούνκερ όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τον χαρακτηρισμό που απέδωσε η ίδια η Μέι στον εαυτό της λέγοντας ότι θα είναι σκληρή στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

«Σέβομαι βαθύτατα την πρωθυπουργό της Βρετανίας. Μου αρέσει ως άνθρωπος», πρόσθεσε ο Γιούνκερ.

Ο ευρωπαϊκός Τύπος κάνει λόγο τις τελευταίες ημέρες για ένταση μεταξύ των δύο πλευρών καθώς πλησιάζει η έναρξη των διαπραγματεύσεων, κάτι που θα γίνει μετά τις βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία, στις 8 Ιουνίου.

Λίγες ώρες πριν παρουσιάσει ο επικεφαλής των Ευρωπαίων διαπραγματευτών τις κατευθυντήριες οδηγίες της αποστολής του, ο Βρετανός υπουργός Ντέιβιντ Ντέιβις, που είναι αρμόδιος για το Brexit, είπε ότι στην περίπτωση αποχώρησης του Λονδίνου από αυτές χωρίς την επίτευξη συμφωνίας η Βρετανία δεν θα πληρώσει τίποτα.

«Δεν νομίζω ότι ο Ντέιβιντ (Ντέιβις) είχε δίκιο όταν απείλησε ότι είναι έτοιμος να αποχωρήσει (από τις διαπραγματεύσεις). Η εμπειρία μου στην πολιτική λέει ότι πάντοτε εκείνοι που αποχωρούν πρέπει να επιστρέψουν» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σχολίασε ο Γιούνκερ.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή