Ευρωβαρόμετρο: Συντριπτικά υπέρ της ανθρωπιστικής βοήθειας της Ε.Ε. οι Ευρωπαίοι

Ευρωβαρόμετρο: Συντριπτικά υπέρ της ανθρωπιστικής βοήθειας της Ε.Ε. οι Ευρωπαίοι

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την συντριπτική πλειοψηφία του 88% οι Ευρωπαίοι θεωρούν σημαντικό ότι η Ε.Ε χρηματοδοτεί με ανθρωπιστική βοήθεια όλες τις γωνιές του πλανήτη. Αυτό έδειξε το σημερινό Ευρωβαρόμετρο που δημοσίευσε η Κομισιόν, ενδεικτικό της άποψης που έχουν οι Ευρωπαίοι πολίτες ως προς τον ρόλο που πρέπει να έχει η Ε.Ε. σε καταστάσεις ανάγκης. 

Στην ερώτηση για το κατά πόσο πρέπει να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια η Ε.Ε. τη στιγμή που ή ίδια βρίσκεται υπό οικονομική πίεση, η απάντηση ήταν πάλι συντριπτικά θετική, με το 84% των ερωτηθέντων να υποστηρίζει τέτοιες δράσεις και το 90% να δηλώνει ότι είναι σημαντικό η Ε.Ε να συντονίζει την αντίδραση της στις καταστροφές μέσω του ρόλου της για την πολιτική προστασία.

Σημαντικό είναι και το ποσοστό 66% που θεωρεί πως η ανθρωπιστική βοήθεια είναι πιο αποτελεσματική αν έρχεται συντονισμένη από την Ε.Ε. παρά από μεμονωμένες χώρες. Μια συντριπτική πλειοψηφία (91%) πιστεύει επίσης ότι η ΕΕ πρέπει να χρηματοδοτεί την εκπαίδευση παιδιών και νέων που έχουν πληγεί από κρίσεις και το 86% υποστηρίζει την αποστολή εθελοντών της Ενωσης στο εξωτερικό.

Συγχρόνως, σχεδόν οι μισοί Ευρωπαίοι (49%) δεν πιστεύουν ότι έχουν γίνει αρκετά σε περιφερειακό επίπεδο ή εντός των χωρών τους για την πρόληψη ή την προετοιμασία για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Ο αρμόδιος επίτροπος ανθρωπιστικής βοήθειας Χ. Στυλιανίδης δήλωσε πως τα αποτελέσματα του 2017 δείχνουν ένα συνεχές και συντριπτικό επίπεδο δημόσιας υποστήριξης για τη δράση της ΕΕ στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας και της πολιτικής προστασίας, ενώ πρόσθεσε ότι είναι «πεπεισμένος πως η Επιτροπή θα συνεχίσει να αποδίδει αυτή την ψήφο εμπιστοσύνης στους Ευρωπαίους πολίτες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή