Κλίντον: Εχασα εξαιτίας ρωσικής ανάμειξης, FBI και μισογυνισμού

Κλίντον: Εχασα εξαιτίας ρωσικής ανάμειξης, FBI και μισογυνισμού

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η απόκρυψη των νέων emails της Δημοκρατικής υποψήφιας πριν από την αναμέτρηση του Νοεμβρίου θα ήταν καταστροφική, είπε χθες ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόουμι, απαντώντας στον ισχυρισμό της Χίλαρι Κλίντον ότι το αποτέλεσμα επηρεάστηκε από τη «ρωσική ανάμειξη, αμφισβητούμενες αποφάσεις από το FBI αλλά και τον εμπεδωμένο μισογυνισμό». Η Δημοκρατική υποψήφια ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα της στις εκλογές κατά τη διάρκεια ετήσιου γεύματος που παραθέτει το διεθνές «Women for women» στη Νέα Υόρκη την Τρίτη. Η ίδια μάλιστα ανέφερε ότι αυτήν τη στιγμή αναγκάζεται να ξαναζήσει τις δύσκολες εκείνες ημέρες εξαιτίας του βιβλίου το οποίο γράφει.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, δήλωσε ότι «σε καμία περίπτωση η εκστρατεία μου δεν ήταν τέλεια, όμως κέρδιζα μέχρι ένας συνδυασμός των κινήσεων του αρχηγού του FBI Τζιμ Κόουμι, στις 28 Οκτωβρίου, και των ρωσικών διαρροών πληροφοριών απομάκρυνε αρκετούς ψηφοφόρους που έτειναν προς το μέρος μου».

Ο Κόουμι, από την πλευρά του, είπε ότι του προκαλεί ελαφρά ναυτία η σκέψη πως ενδέχεται με την πράξη του να επηρέασε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Η Κλίντον υπενθύμισε στο κοινό, το οποίο απαρτιζόταν σχεδόν εξ ολοκλήρου από γυναίκες, ότι έλαβε 3 εκατομμύρια περισσότερες ψήφους από τον Τραμπ, εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθησή της ότι αν οι εκλογές γίνονταν στις 27 Οκτωβρίου θα ήταν τώρα πρόεδρος.

Την ίδια στιγμή επέμεινε στον ρόλο της Ρωσίας στο αποτέλεσμα των εκλογών. Σύμφωνα με την ίδια, η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την υποκλοπή των εσωτερικών συνομιλιών της με το επιτελείο της και την ακόλουθη δημοσίευσή τους μέσω WikiLeaks.

Αυτήν τη στιγμή υπηρεσίες πληροφοριών στις ΗΠΑ διερευνούν κατά πόσον η Ρωσία συνεργάστηκε με το επιτελείο του Τραμπ ώστε να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών. Για την Κλίντον πάντως «είναι ξεκάθαρο ότι ο Πούτιν αναμείχθηκε στις εκλογές μας για να βοηθήσει τον αντίπαλό μου».

Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε αν στοχοποιήθηκε λόγω του φύλου της, η Κλίντον απάντησε ότι «αυτό σίγουρα έπαιξε κάποιο ρόλο», συμπληρώνοντας ότι η αντιπάθεια προς τις γυναίκες είναι μέρος της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής πραγματικότητας.

Ο πρόεδρος Τραμπ, απαντώντας στις δηλώσεις της Κλίντον, εξαπέλυσε επίθεση μέσω Twitter γράφοντας ότι «ο διευθυντής του FBI ήταν το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί στην Κλίντον, αφού της επέτρεψε να μην έρθει αντιμέτωπη με πολλές κακές πράξεις του παρελθόντος». Την ίδια στιγμή χαρακτήρισε την ιστορία με τη Ρωσία «ψευδή δικαιολογία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή