ΚΟΣΜΟΣ

Κομισιόν: Είμαστε πολύ απασχολημένοι για να απαντήσουμε στις καταγγελίες της Μέι

Κομισιόν: Είμαστε πολύ απασχολημένοι για να απαντήσουμε στις καταγγελίες της Μέι

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει κάποιο σχόλιο για τις καταγγελίες της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι πως Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επιχειρούν να επηρεάσουν τις βρετανικές εθνικές εκλογές της 8ης Ιουνίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ο κ. Σχοινάς τόνισε πως η Επιτροπή είναι «πολύ απασχολημένη» με το πολιτικό έργο της για να ασχοληθεί με δηλώσεις και τοποθετήσεις που γίνονται.

Αφήνοντας να εννοηθεί πως η Κομισιόν δεν προτίθεται να δώσει μεγαλύτερη διάσταση στην υπόθεση, ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια προεκλογικών περιόδων οι πολίτες πάντοτε ενθουσιάζονται, προσθέτοντας πως οι Βρυξέλλες δεν είναι «αφελείς» απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις.

Όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα εάν πιστεύει πως προεκλογικές καταγγελίες σαν αυτές που διατύπωσε η κ. Μέι μπορούν να βλάψουν τη σχέση ανάμεσα στην Ε.Ε. και τη Βρετανία, αφού παρέλθουν τα εκλογικά πάθη, ο κ. Σχοινάς απάντησε λιτά πως «δεν έχει κάποια γνώμη» πάνω σε αυτό.

Επισήμανε πως η Κομισιόν δεν πρόκειται να «μπρεξιτοποιήσει» το έργο της, επικαλούμενος μάλιστα τη δήλωση ενός ευρωπαίου διπλωμάτη πως «τα 30 λεπτά που διαθέτουν [οι Βρυξέλλες] για το Brexit αυτή την εβδομάδα έχουν εξαντληθεί».

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)