Τουρκία: Εντονη δυσφορία στην Αγκυρα για τους 8 στρατιωτικούς

Τουρκία: Εντονη δυσφορία στην Αγκυρα για τους 8 στρατιωτικούς

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Άγκυρα εκφράζει έντονη δυσφορία για την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης σχετικά με την υπόθεση των στρατιωτικών.

Σε σχετικό ανακοινωθέν του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, η Άγκυρα δηλώνει ότι ήλπιζε ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα προσέγγιζε την όλη υπόθεση με ουδετερότητα. Ωστόσο, για μια ακόμη φορά η απόφαση της προκάλεσε απογοήτευση.

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίζεται ότι μέχρι σήμερα οι ελληνικές αρχές έχουν εμποδίσει την εκδίκαση των υποθέσεων μελών διαφόρων τρομοκρατικών οργανώσεων. Σήμερα, η Αθήνα επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος. Εμποδίζει την εκδίκαση της υπόθεσης των πραξικοπηματιών που ευθύνονται για την δολοφονία άμαχου πληθυσμού και την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της Τουρκίας, ενώπιον της ανεξάρτητης τουρκικής δικαιοσύνης.

Η Ελλάδα δεν συνεργάζεται στα ζητήματα της τρομοκρατίας με την Τουρκία, η οποία είναι συμμαχική χώρα.

Με την νέα απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης παρέχεται ασπίδα προστασίας στους πραξικοπηματίες. Η νέα απόφαση λήφθηκε με πολιτικά κίνητρα, τονίζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Αυτή η απόφαση θα επηρεάσει αναπόφευκτα τις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας σε διάφορα πεδία.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή