Οργή για τις ύβρεις του Κολμπέρ κατά του Τραμπ

Οργή για τις ύβρεις του Κολμπέρ κατά του Τραμπ

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Στίβεν Κολμπέρ δεν μετανόησε καθόλου για ένα μονόλογο που εξέφερε, στον οποίο περιλαμβανόταν και σχόλιο για τις σεξουαλικές σχέσεις που θα μπορούσαν να έχουν οι ηγέτες ΗΠΑ και Ρωσίας· σχόλια που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, καθώς και εκκλήσεις για την απόλυσή του αλλά και το μποϊκοτάρισμα της εκπομπής«Late Show» και των διαφημιστών που τη στηρίζουν.

«Ναι, πιστεύω ότι μπορεί να φροντίσει τον εαυτό του», δήλωσε ο Κολμπέρ κατά τη διάρκειας της μαγνητοσκόπησης της εκπομπής του στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS. «Εχω τα αστεία μου και αυτός έχει τους κωδικούς για την εκτόξευση (των πυρηνικών). Στην πραγματικότητα, είναι μια δίκαια αντιπαράθεση». Κατά τον δευτεριάτικο μονόλογό του ο Κολμπέρ δήλωσε: «Πρόεδρε Τραμπ, η προεδρία σας. Λατρεύω την προεδρία σας και την ονομάζω “ντροπή για το έθνος”». Επίσης άφησε σεξουαλικά υπονοούμενα για την ανδρική ανατομία, λέγοντας ότι το μοναδικό πράγμα για το οποίο είναι καλό το στόμα του προέδρου Τραμπ είναι για να συγκρατεί ένα μέλος της ανδρικής ανατομίας του προέδρου Πούτιν, σχόλιο που πυροδότησε την εντονότατη αντίδραση των συντηρητικών, όπως εξάλλου και των οπαδών του προέδρου Τραμπ, οι οποίοι επιτέθηκαν λάβροι κατά του Κολμπέρ για την αισχρολογία του και το ομοφοβικό σχόλιό του.

Ο Κολμπέρ προσπάθησε να διασκεδάσει τις αντιδράσεις κατά την έναρξη της εκπομπής του την Τετάρτη, διερωτώμενος αν εξακολουθούσε να είναι ο παρουσιαστής της εκπομπής. Επίσης δήλωσε ότι ήταν εξοργισμένος με τον Τραμπ επειδή είχε προσβάλει έναν φίλο του, τον παρουσιαστή του «Face The Nation», Τζον Ντίκερσον. Ο Τραμπ είχε αναφερθεί με ταπεινωτικούς όρους για την εκπομπή και είχε αποχωρήσει από αυτή κατά τη διάρκεια συνέντευξης.

Ο Κολμπέρ πάντως δεν μετανοεί για τις ύβρεις κατά του Τραμπ, αλλά παραδέχεται ότι ίσως να το παράκανε. «Αν και θα το ξανάκανα , θα άλλαζα κάποιες λέξεις που ήταν σκληρότερες από ό,τι επιθυμούσα. Δεν πρόκειται να επαναλάβω τη φράση αλλά θέλω να πω ότι η ζωή είναι μικρή και οποιοσδήποτε εκφράζει την αγάπη του για έναν άλλο άνθρωπο είναι για εμένα ένας πραγματικός Αμερικανός ήρωας. Ελπίζω ότι όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε σε αυτό. Ελπίζω ότι ακόμα και ο πρόεδρος και εγώ μπορούμε να συμφωνήσουμε σε αυτό. Τίποτα άλλο».

Σεναριογράφοι

Την ίδια στιγμή, οι σεναριογράφοι στις ΗΠΑ κατέληξαν σε συμφωνία με τα στούντιο. Ηταν ένα αγωνιώδες φινάλε, αλλά το Σωματείο Σεναριογράφων Αμερικής (WGA) και οι εκπρόσωποι των κινηματογραφικών στούντιο κατέληξαν σε τριετή συμφωνία και έτσι, τα σενάρια στο Χόλιγουντ θα συνεχίσουν να μετουσιώνονται σε ταινίες. Η απειλή της πρώτης απεργίας, την τελευταία δεκαετία, αποτράπηκε έπειτα από μαραθώνιο διαπραγματεύσεων και ενώ είχαν φθάσει τα μεσάνυχτα και είχε παρέλθει η προθεσμία που είχαν θέσει οι σεναριογράφοι προειδοποιώντας με μαζική αποχώρηση από παραγωγές τηλεοπτικών σειρών και κινηματογραφικών ταινιών. Το Σωματείο Σεναριογράφων εξασφάλισε παραχωρήσεις, όπως η αύξηση των συνεισφορών του στούντιο στον φορέα ασφάλισης υγείας τους και νέο όρο για τις τηλεοπτικές σειρές, που προβλέπει ότι οι συγγραφείς θα αμείβονται καλύτερα για τα επεισόδια που χρειάζονται περισσότερο από 2,4 εβδομάδες για να γυριστούν και καλύτερο καθορισμό του μέγιστου ποσού εργασίας που θέλει ένα επεισόδιο σε σύντομες τηλεοπτικές σεζόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή