«Το θεώρησε μήνυμα για να σκοτώσει τα παιδιά της»

«Το θεώρησε μήνυμα για να σκοτώσει τα παιδιά της»

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυστραλός δικαστής αποφάσισε ότι μία μητέρα η οποία είχε μαχαιρώσει τα επτά παιδιά της και μία ανιψιά της στη βόρεια Αυστραλία το 2014 δεν θα δικαστεί για φόνο, καθώς έπασχε από σχιζοφρένεια που είχε προκληθεί από τη χρήση κάνναβης όταν έχασε τον έλεγχο. Η Ράινα Θάιντεϊ μαχαιρώθηκε 35 φορές αφού σκότωσε τα παιδιά της, ηλικίας από δύο μέχρι δεκατεσσάρων ετών, στο σπίτι της στο Κερνς στις 19 Δεκεμβρίου.

Το δικαστήριο Ψυχικής Υγείας του Κουίνσλαντ έκρινε, πριν από ένα μήνα, ότι η Θαϊντεϊ είχε διαταραγμένο νου όταν σκότωσε τα παιδιά της. Η γυναίκα θα εξακολουθήσει να κρατείται σε ψυχιατρικό νοσοκομείο στην πολιτειακή πρωτεύουσα Μπρισμπέιν και δεν πρόκειται να της επιτραπεί να βγει από τις εγκαταστάσεις χωρίς συνοδεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατοικία όπου δολοφονήθηκαν τα παιδιά έχει γκρεμισθεί και στη θέση της έχει δημιουργηθεί ένα πάρκο στη μνήμη τους.

Κατά τους εμπειρογνώμονες, η γυναίκα μέχρι τη στιγμή που δολοφόνησε τα παιδιά της δεν είχε αναζητήσει τη βοήθεια κάποιου ειδικού ψυχικής υγείας. Σύμφωνα με τους ψυχιάτρους που κατέθεσαν κατά τη διάρκεια της δίκης, η ψυχική της υγεία πρέπει να επιδεινωνόταν κατά τους τελευταίους μήνες πριν από το φονικό. Οπως έγινε γνωστό, η Θάιντεϊ πίστευε ότι ήταν «η εκλεκτή» και περνούσε πολλές ώρες της ημέρας προσπαθώντας να καθαρίσει προκειμένου να προστατεύσει τον εαυτό της και την οικογένειά της από τους δαίμονες που τους κυνηγούσαν. Σημαντικό ρόλο στην επιδείνωση της κατάστασή της πρέπει να διαδραμάτισε και το «κάλεσμα του περιστεριού» είτε ήταν πραγματικό είτε ήταν φανταστικό.

Οπως κατέθεσε η ψυχίατρος Τζέιν Φίλιπς στο δικαστήριο, «άκουσε τη φωνή του πουλιού και θεώρησε ότι επρόκειτο για ένα μήνυμα που της έλεγε ότι πρέπει να σκοτώσει τα παιδιά της». Ο ψυχίατρος δρ Φρανκ Βαργκέζε δήλωσε ότι έπασχε από «αποκαλυπτική παράνοια με παραισθήσεις» και ότι ήταν η σχιζοφρένεια στη χειρότερή της μορφή.

Τα πτώματα των παιδιών εντοπίστηκαν από τον μεγάλο γιο της οικογένειας Λουίς Βάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή