Τα γαλλικά του Γιούνκερ ελέω Brexit

Τα γαλλικά του Γιούνκερ ελέω Brexit

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έμμεσο, αλλά σαφή, τρόπο ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θέλησε να δώσει «στίγμα» σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας για το μέλλον της Ευρώπης, όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν ξεκινώντας είπε με σαφή δόση χιούμορ πως «αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα στα αγγλικά και στα γαλλικά. Αλλά έκανα την επιλογή μου. Θα εκφραστώ στα γαλλικά, επειδή αργά αλλά σίγουρα τα αγγλικά χάνουν τη σημασία τους στην Ευρώπη», αφήνοντας σαφή αιχμή για για την επιλογή των Βρετανών στο δημοψήφισμα.

Στη  συνέχεια ο πρόεδρος της Κομισιόν, αφού είχε περάσει το μήνυμα του για το Brexit, έκανε αναφορά και στις επικείμενες γαλλικές εκλογές, λέγοντας πως η επιλογή της γλώσσας έγινε «επειδή στη Γαλλία έχουμε εκλογές την προσεχή Κυριακή και θα ήθελα να καταλάβουν τι λέω για την Ευρώπη και τις υπόλοιπες χώρες».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν μεταξύ άλλων μίλησε με θερμά λόγια για τον Εμανουέλ Μακρόν, ενόψει του β' γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, την ερχόμενη Κυριακή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή