Ρωσία: Ο Πούτιν στηρίζει την έρευνα σχετικά με την αντιμετώπιση των ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία

Ρωσία: Ο Πούτιν στηρίζει την έρευνα σχετικά με την αντιμετώπιση των ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε στον Επίτροπο Διοίκησης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ρωσίας πως θα επικοινωνήσει με αξιωματούχους των αστυνομικών αρχών σχετικά με τις αναφορές περί παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άσκησης βίας εναντίον των ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία.

Η Τατιάνα Μοσκάλκοβα ζήτησε από τον Πούτιν την Παρασκευή να στηρίξει το αίτημα της να δημιουργηθεί μία ομάδα στη Μόσχα, η οποία θα ερευνήσει την αντιμετώπιση των ομοφυλοφίλων στη νότια ρωσική επαρχία.

Ο Πούτιν δέχθηκε το αίτημα της να ερευνηθεί αυτό που αποκάλεσε «γνωστές πληροφορίες ή φήμες» για όσα συμβαίνουν σε ανθρώπους «με μη-παραδοσιακό σεξουαλικό προσανατολισμό».

Η ειδεχθής αντιμετώπιση των ομοφυλόφιλων στην Τσετσενία έγινε ευρέως γνωστή τον Απρίλιο, όταν η ανεξάρτητη εφημερίδα Νοβάγια Γκαζέτα ανέφερε ότι περίπου 100 άνδρες με πιθανό ομοφυλόφιλο σεξουαλικό προσανατολισμό περικυκλώθηκαν, βασανίστηκαν και τρεις από αυτούς σκοτώθηκαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή