Βενεζουέλα: Στους 36 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών

Βενεζουέλα: Στους 36 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας νεαρός άνδρας κατέληξε σήμερα στη Βενεζουέλα, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του χθες Πέμπτη στις βίαιες ταραχές που σημειώθηκαν στη Βαλένσια (βόρεια Βενεζουέλα), μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τη δημοτική αρχή της πόλης και ιατρικές πηγές.

Με τον θάνατο αυτόν, ο αριθμός των νεκρών στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και τις ταραχές που συγκλονίζουν την χώρα εδώ και ένα μήνα, από τις αρχές Απριλίου, ανέρχεται πλέον σε 36.

Ο 22χρονος Εσντέρ Λούγο Πέρες τραυματίστηκε από βλήμα στο κεφάλι και υπέκυψε στα τραύματά του, σύμφωνα με πηγές από την κλινική Βάγιες ντε Σαν Ντιέγκο, όπου διακομίστηκε.

«Μετά λύπης ανακοινώνω τον θάνατο του νεαρού Εσντέρ Λούγο Πέρες» επιβεβαίωσε ο δήμαρχος της Βαλένσια Έντζο Σκαράνο.

Ο τύπος του βλήματος που τραυμάτισε τον 22χρονο δεν έχει διευκρινιστεί.

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών που κατέκλυσαν τους δρόμους κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και στρατιωτικών, όπως επίσης και σε περιστατικά λεηλασιών καταστημάτων στη Βαλένσια, μια πόλη σε απόσταση 160 χιλιομέτρων δυτικά του Καράκας.

Περίπου 70 καταστήματα δέχθηκαν επίθεση από την Τρίτη στη Βαλένσια, σύμφωνα με την ομοσπονδία των εργοδοτών Fedecamaras, στις ταραχές που ξεσπούν στο περιθώριο των διαδηλώσεων. Στο στόχαστρο των πλιατσικολόγων βρέθηκε μεταξύ άλλων ένα εργοστάσιο παραγωγής μπίρας της εταιρείας Polar, ένα εργαστήριο κατασκευής ζυμαρικών και μια τσιμεντοβιομηχανία.

Πολλά αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν. Για προληπτικούς λόγους οι οδηγοί των βαρέων οχημάτων επέλεξαν να μην περνούν από τη συγκεκριμένη περιοχή.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή