Ιράν: Εσβησαν όλες οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι ανθρακωρύχοι

Ιράν: Εσβησαν όλες οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι ανθρακωρύχοι

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα να βρεθούν ζωντανοί οι εννέα ανθρακωρύχοι που παραμένουν παγιδευμένοι από την Τετάρτη μέσα σε ένα ορυχείο μετά την κατάρρευση μιας στοάς, ανακοίνωσαν σήμερα Ιρανοί αξιωματούχοι.

Από την έκρηξη που οδήγησε στην κατάρρευση της στοάς, σκοτώθηκαν 26 άνθρωποι.

Τοξικά αέρια έχουν γεμίσει πλέον το μεγαλύτερο μέρος του ορυχείου του Αζάντ Σαχρ, στο βόρειο Ιράν και οι διασώστες αδυνατούν να φτάσουν στη στοά, σε βάθος 1.400 μέτρων, όπου εγκλωβίστηκαν οι εννέα εργάτες.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης κρίσεων της επαρχίας του Γκολεστάν, Σαντέγ Αλί Μογκαντάμ, εξήγησε στο πρακτορείο ISNA ότι τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να ανοίξουν ένα πέρασμα αλλά έπεσαν πάνω σε βράχο, τον οποίο θα πρέπει να σπάσουν για να ανασύρουν τα θύματα.

Το ορυχείο θα παραμείνει κλειστό για έξι μήνες, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα που διέταξε ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί. Η έκρηξη φαίνεται ότι προκλήθηκε όταν οι ανθρακωρύχοι προσπάθησαν να θέσουν σε λειτουργία τη μηχανή ενός βαγονιού μεταφοράς άνθρακα.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή