Γαλλία: Η ομάδα της Μαρίν Λεπέν προσέφυγε στην επιτροπή ελέγχου της προεκλογικής εκστρατείας

Γαλλία: Η ομάδα της Μαρίν Λεπέν προσέφυγε στην επιτροπή ελέγχου της προεκλογικής εκστρατείας

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ομάδα που έχει αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία της Μαρίν Λεπέν προσέφυγε σήμερα στην Εθνική Επιτροπή ελέγχου της προεκλογικής εκστρατείας καταγγέλλοντας τις παρατυπίες που έχει διαπιστώσει σε πολλά διαμερίσματα αναφορικά με τα ψηφοδέλτια που εστάλησαν σε ψηφοφόρους, όπως έγινε γνωστό από την διευθυντή της εκστρατείας Νταβίντ Ρασλίν.

Σε ένα δελτίο τύπου, ο Ρασλίν κατήγγειλε «τις σοβαρές παραβάσεις του εκλογικού νόμου».

«Πολλοί δημότες έλαβαν στα σπίτια τους, στο πλαίσιο της εκλογικής προπαγάνδας, τα δύο ψηφοδέλτια των δύο υποψηφίων στις προεδρικές εκλογές. Το ψηφοδέλτιο της υποψηφίου μας ήταν με συστηματικό τρόπο σκισμένο και εκείνο του αντιπάλου της, Μακρόν, άθικτο» επισημαίνεται στο δελτίο τύπου.

«Αυτές οι σοβαρές παρατυπίες» διαπιστώθηκαν στο Αρντές, το Αλιέ, τη Σαβοΐα, το Λουάρ, το Ιβλίν, το Ερ ε Λουάρ και το Ερό, διευκρινίζεται.

Η Ελεγκτική Επιτροπή επιβεβαίωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο την προσφυγή του εκπροσώπου της υποψήφιας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο μετά, εξήγησε ότι «ζήτησε αμέσως από το υπουργείο Εσωτερικών να λάβει όλα τα χρήσιμα μέτρα προκειμένου αυτά τα περιστατικά, εφόσον αποδειχθούν, δεν επηρεάσουν τον ειλικρινή χαρακτήρα της εκλογικής διαδικασίας».

Επισήμανε εξάλλου το ενδεχόμενο να καλέσει «τους ψηφοφόρους να χρησιμοποιήσουν τα ψηφοδέλτια που θα τους διατεθούν στα εκλογικά κέντρα», αντί εκείνων που παρέλαβαν ταχυδρομικώς.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας της Μαρίν Λεπέν, δήμαρχοι «στέλνουν ταχυδρομικώς στους δημότες τους επιστολές που περιέχουν συστάσεις για το τι να ψηφίσουν, περισσότερο ή λιγότερο άμεσες…».

Αναφέρει επίσης ένα πανό «το οποίο ο δήμαρχος του Μονπελιέ πιστεύεται ότι έδωσε εντολή να αναρτηθεί σε δημόσιο κτίριο».

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή