Γερμανία: Νίκη CDU προβλέπεται στις τοπικές εκλογές του κρατιδίου Σλέσβιχ- Χόλσταιν

Γερμανία: Νίκη CDU προβλέπεται στις τοπικές εκλογές του κρατιδίου Σλέσβιχ- Χόλσταιν

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κυβερνών κόμμα Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ προβλέπεται να κερδίσει με μικρό προβάδισμα στις τοπικές βουλευτικές εκλογές στο κρατίδιο Σλέσβιχ Χόλσταϊν, καταδεικνύει η δημοσκόπηση του Politbarometer Extra που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 32% των ψηφοφόρων θα ψηφίσει το CDU, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) προβλέπεται ότι θα εξασφαλίσει ποσοστό 29%.

Η διαφορά αυτή είναι μεγαλύτερη σε σχέση με εκείνη μεταξύ των δύο κομμάτων το 2012, όταν το CDU και το SPD συγκέντρωσαν ποσοστά 30,8% και 30,4% αντίστοιχα.

Μεταξύ των κομμάτων που προβλέπεται ότι θα εισέλθουν στο τοπικό κοινοβούλιο είναι οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) με ποσοστό 11%, το κόμμα των Πρασίνων με 12% και το ξενοφοβικό Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) με 6%.

Το 43% των ψηφοφόρων προβλέπεται ότι θα υποστηρίξει τον νυν πρωθυπουργό του κρατιδίου Τόρστεν Άλμπιγκ του SPD, ενώ ο αντίπαλός του από το CDU, Ντάνιελ Γκιούντερ, προβλέπεται να εξασφαλίσει ποσοστό 36%.

Οι βουλευτικές εκλογές στο κρατίδιο Σλέσβιχ Χόλσταϊν, που θα διεξαχθούν την Κυριακή, οι εκλογές στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας την 14η Μαΐου όπως και η εκλογική αναμέτρηση του Μαρτίου στο Σάαρ θεωρήθηκαν κρίσιμα τεστ για τον Μάρτιν Σουλτς που πρόσφατα ανέλαβε την ηγεσία του SPD.

Στο Σάαρ το SPD κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 29,6% των ψήφων έναντι 40,7% του CDU.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή