ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Νίκη CDU προβλέπεται στις τοπικές εκλογές του κρατιδίου Σλέσβιχ- Χόλσταιν

Γερμανία: Νίκη CDU προβλέπεται στις τοπικές εκλογές του κρατιδίου Σλέσβιχ- Χόλσταιν

Το κυβερνών κόμμα Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ προβλέπεται να κερδίσει με μικρό προβάδισμα στις τοπικές βουλευτικές εκλογές στο κρατίδιο Σλέσβιχ Χόλσταϊν, καταδεικνύει η δημοσκόπηση του Politbarometer Extra που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 32% των ψηφοφόρων θα ψηφίσει το CDU, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) προβλέπεται ότι θα εξασφαλίσει ποσοστό 29%.

Η διαφορά αυτή είναι μεγαλύτερη σε σχέση με εκείνη μεταξύ των δύο κομμάτων το 2012, όταν το CDU και το SPD συγκέντρωσαν ποσοστά 30,8% και 30,4% αντίστοιχα.

Μεταξύ των κομμάτων που προβλέπεται ότι θα εισέλθουν στο τοπικό κοινοβούλιο είναι οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) με ποσοστό 11%, το κόμμα των Πρασίνων με 12% και το ξενοφοβικό Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) με 6%.

Το 43% των ψηφοφόρων προβλέπεται ότι θα υποστηρίξει τον νυν πρωθυπουργό του κρατιδίου Τόρστεν Άλμπιγκ του SPD, ενώ ο αντίπαλός του από το CDU, Ντάνιελ Γκιούντερ, προβλέπεται να εξασφαλίσει ποσοστό 36%.

Οι βουλευτικές εκλογές στο κρατίδιο Σλέσβιχ Χόλσταϊν, που θα διεξαχθούν την Κυριακή, οι εκλογές στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας την 14η Μαΐου όπως και η εκλογική αναμέτρηση του Μαρτίου στο Σάαρ θεωρήθηκαν κρίσιμα τεστ για τον Μάρτιν Σουλτς που πρόσφατα ανέλαβε την ηγεσία του SPD.

Στο Σάαρ το SPD κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 29,6% των ψήφων έναντι 40,7% του CDU.