Focus: Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ πρότεινε η Βρετανία να δίνει χρηματικό ποσό για πρόσβαση στην αγορά της ΕΕ

Focus: Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ πρότεινε η Βρετανία να δίνει χρηματικό ποσό για πρόσβαση στην αγορά της ΕΕ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αξιωματούχοι της γερμανικής κυβέρνησης έχουν προτείνει να δοθεί στη Βρετανία πρόσβαση στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι ενός αντιτίμου, γράφει σήμερα το περιοδικό Focus, επικαλούμενο έκθεση του υπουργείου Οικονομικών.

Στην έκθεση, έκτασης 35 σελίδων, για το πιθανό κόστος που θα έχει το Brexit στη Γερμανία αναφέρεται πως η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ μπορεί να έχει «σοβαρές οικονομικές και σχετιζόμενες με τη σταθερότητα συνέπειες∙ συνέπειες ιδιαίτερα στην πραγματική οικονομία».

Οι αξιωματούχοι του υπουργείου υπολόγισαν πως το Βερολίνο θα πρέπει να καταβάλλει επιπλέον 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο στα ταμεία της ΕΕ ως αποτέλεσμα της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ένωση.

Για να μετριαστεί το κόστος πρότειναν την ιδέα να επιβληθεί στη Βρετανία μια χρηματική επιβάρυνση προκειμένου να έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά.

«Μια τέτοια μελλοντική οικονομική συμβολή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να ελαφρύνει τις οικονομικές συνέπειες του Brexit (μείωση των δαπανών της ΕΕ ή αύξηση των εισφορών άλλων κρατών μελών)», δήλωσαν οι αξιωματούχοι σύμφωνα με το Focus.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, με τον οποίο επικοινώνησε το πρακτορείο Ρόιτερς αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα του Focus.

Το Βrexit θα έχει επίσης ως αποτέλεσμα πρόσθετη πίεση στους γερμανούς φορολογικούς και τελωνειακούς αξιωματούχους καθώς θα υπάρχουν νέες φορολογικές υποχρεώσεις για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που αγοράζονται από βρετανικές εταιρίες, αναφέρεται στην έκθεση.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή