Γερμανία: Τρίτη σύλληψη για το σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης από ακροδεξιούς

Γερμανία: Τρίτη σύλληψη για το σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης από ακροδεξιούς

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε έναν τρίτο άνδρα ο οποίος θεωρείται ύποπτος για ανάμιξη στο σχέδιο ενός αξιωματικού του στρατού και ενός φοιτητή να διενεργήσουν επίθεση, ενδεχομένως εναντίον αριστερών πολιτικών που τάσσονται υπέρ της μετανάστευσης, ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο της ομοσπονδιακός εισαγγελίας.

Στην ανακοίνωση του γραφείου της εισαγγελίας ο τρίτος ύποπτος στην υπόθεση που συγκλόνισε τη Γερμανία κατονομάζεται ως Μαξιμίλιαν Τ., ένας 27χρονος Γερμανός πολίτης.

«Για τον κατηγορούμενο υπάρχουν ισχυρές υποψίες ότι σχεδίαζε μια σκληρή πράξη βίας εναντίον του κράτους λόγω των ακροδεξιών πεποιθήσεων του», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι τρεις άνδρες σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν μία «προβοκατόρικη» επίθεση, την οποία θα έκαναν να μοιάζει σαν να ήταν ενέργεια ισλαμιστών εξτρεμιστών. Ο πρώην πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας βρίσκονταν στον κατάλογο των πιθανών στόχων που είχαν καταρτίσει οι ύποπτοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή