Τηλεφωνική συνομιλία Τζιπίνγκ – Μακρόν για την «συμφωνία του Παρισιού»

Τηλεφωνική συνομιλία Τζιπίνγκ – Μακρόν για την «συμφωνία του Παρισιού»

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δεσμεύθηκε σήμερα, σε τηλεφωνική συνομιλία του με τον Εμμανουέλ Μακρόν, να «υπερασπιστεί» τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα στο πλευρό του επόμενου προέδρου της Γαλλίας, σύμφωνα με τη δημόσια κινεζική τηλεόραση.

Το τηλεφώνημα αυτό πραγματοποιήθηκε ενώ οι αντιπροσωπείες 196 χωρών συνεχίζουν σήμερα στη Βόννη τις συζητήσεις για την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας που υπογράφηκε τον Δεκέμβριο 2015 και έχει στόχο την αντιμετώπιση της ανόδου της θερμοκρασίας στον πλανήτη.

Παραλλήλως μια κρίσιμη συνεδρίαση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα στον Λευκό Οίκο αναβλήθηκε. Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επρόκειτο να συζητήσει με τους κύριους οικονομικούς συμβούλους του περί της συμμετοχής των ΗΠΑ σ' αυτή τη συμφωνία που υπογράφηκε τον Δεκέμβριο 2015 και από την οποία σκέπτεται να αποσυρθεί.

Η Κίνα και η Γαλλία «οφείλουν να διατηρήσουν την επικοινωνία τους και τον συντονισμό τους στα διεθνή και τα περιφερειακά ζητήματα (…) καθώς και να υπερασπιστούν τα κεκτημένα της παγκόσμιας διακυβέρνησης, μεταξύ των οποίων η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα», υπογράμμισε ο Σι Τζινπίνγκ σύμφωνα με το κρατικό κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Οι Σι και Μακρόν συμφώνησαν εξάλλου «να συναντηθούν το συντομότερο δυνατόν», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή