Αυστρία: Παραιτήθηκε ο αντικαγκελάριος Ράινχολντ Μίτερλενερ

Αυστρία: Παραιτήθηκε ο αντικαγκελάριος Ράινχολντ Μίτερλενερ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτηση του υπέβαλε ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας εν μέσω έντονων αψιμαχιών και ερίδων στο εσωτερικό του κεντροδεξιού κόμματος του, τονίζοντας ότι την ίδια στιγμή παραιτείται και από την ηγεσία του.

Ο καγκελάριος της χώρας, Κρίστιαν Κερν, δήλωσε ότι λυπάται για την παραίτηση του Ράινχολντ Μιτερλένερ, ανακοινώνοντας όμως παράλληλα ότι ελπίζει να κρατήσει ζωντανό τον κυβερνητικό συνασπισμό, μέχρι τις επόμενες εκλογές που θα λάβουν χώρα την επόμενη χρονιά. Τον «μεγάλο συνασπισμό» της κυβέρνησης, στον οποίο οι εντάσεις αποτελούν συχνό φαινόμενο, αποτελούν το Λαϊκό Κόμμα του Μιτερλένερ και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του Καγκελάριου Κερν.  

Συγκεκριμένα, ο Μιτερλένερ, ο οποίος επίσης κατέχει το αξίωμα του υπουργού Οικονομικών της χώρας, ανέφερε σε μία ταχέως οργανωμένη συνέντευξη τύπου, ότι θα παραιτηθεί από όλα τα καθήκοντα τους στις 15 Μαΐου. 

Η Αυστρία αναμένεται να προχωρήσει σε νέες βουλευτικές εκλογές το φθινόπωρο του 2018, ωστόσο υπάρχουν φήμες για πιθανή επίσπευση τους.

Κορυφαία στελέχη του Λαϊκού Κόμματος αναμένεται να συναντηθούν το Σαββατοκύριακο για την επιλογή προσωρινής ηγεσίας, ανακοίνωσε ο Μιτερλένερ, χωρίς να γίνει ξεκάθαρο ποιος θα τον διαδεχθεί προσωρινά.

Ο Μιτερλένερ άσκησε κριτική στη συμπεριφορά ορισμένων μελών του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι είναι αδύνατο να ασκεί τα κυβερνητικά του καθήκοντα και παράλληλα να κάνει εσωκομματική αντιπολίτευση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή