ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανοί μυστικοί πράκτορες εκπαιδεύουν…νταντάδες

Βρετανοί μυστικοί πράκτορες εκπαιδεύουν…νταντάδες

Το υψηλού κύρους Κολέγιο Νόρλαντ, όπου σπουδάζει η ελίτ των νταντάδων στη Βρετανία, απευθύνει κάλεσμα σε ειδικούς των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού προκειμένου να τις προετοιμάσουν , ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε πιθανή απειλή, όπως τον κίνδυνο μιας απαγωγής.

Εδώ και 125 χρόνια, η σχολή, η οποία βρίσκεται στο Μπαθ της ανατολικής Αγγλίας, παρέχει εκπαίδευση υψηλού επιπέδου στον τομέα της φροντίδας και ανατροφής των παιδιών.

Οι επαγγελματίες μπέιμπι σίτερ, που αποφοιτούν από το κολέγιο Νόρλαντ, είναι περιζήτητες σε ολόκληρο τον κόσμο. Μία εξ αυτών προσελήφθη από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τη σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον για να ασχοληθεί, σε μια θέση πλήρους απασχόλησης, με την ανατροφή του μικρού Τζορτζ.

Πέρα από τα βασικά μαθήματα της ψυχολογίας, της διατροφής και των πρώτων βοηθειών, στο διάρκειας τριών ετών εκπαιδευτικό πρόγραμμα του κολεγίου περιλαμβάνεται επίσης η εκπαίδευση στον τομέα της ασφάλειας, την οποία αναλαμβάνουν πρώην στελέχη των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας.

Η ιδέα, εξηγεί η σχολή σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, είναι οι μπέιμπι σίτερ να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για επικίνδυνες καταστάσεις που πιθανόν να αντιμετωπίσουν, ιδίως στους κύκλους των πιο εύπορων πελατών τους, όπου ο κίνδυνος της απαγωγής είναι μεγαλύτερος.

«Η εκπαίδευσή μας στοχεύει να παράσχει στους σπουδαστές μας τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζονται για να ασχοληθούν με παιδιά στο σύγχρονο κόσμο» υπογραμμίζει η Τζάνετ Ρόουζ, διευθύντρια της σχολής.

Κατά συνέπεια, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται, ενδεικτικά, μαθήματα οδήγησης, για την αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων, και μαθήματα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, για την αποφυγή της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που θα μπορούσε να προδώσει συμπεριφορές της καθημερινότητας, έναν κίνδυνο για τον οποίο προειδοποιούν όλοι οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας.

Επιπλέον, δεν λείπουν από το πρόγραμμα σπουδών και τα μαθήματα αυτοάμυνας.

Αυτή η εκπαίδευση στοχεύει να δώσει στις γκουβερνάντες «μια βάση για να προβλέπουν και να προετοιμάζονται για τις ενδεχομένως απειλητικές αλλαγές στο περιβάλλον τους» εξηγεί ο Πολ Γκίμπσον, πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Βρετανίας.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)