Το κίνημα Μελανσόν αποκλείει συνεργασία με το γαλλικό Κ.Κ.

Το κίνημα Μελανσόν αποκλείει συνεργασία με το γαλλικό Κ.Κ.

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Το ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας μεταξύ Κομμουνιστικού Κόμματος και του κινήματος του Ζαν-Λικ Μελανσόν απέκλεισε αργά το βράδυ της Τρίτης ο επικεφαλής του κινήματος του Μελανσόν, Μανουέλ Μπομπάρ.

«Ολοι οι υποψήφιοί μας στις βουλευτικές εκλογές θα τηρήσουν το πρόγραμμα του κινήματός μας, καλώντας τα 7 εκατομμύρια ψηφοφόρων που μας στήριξαν στις προεδρικές εκλογές να το κάνουν και πάλι, εξασφαλίζοντάς μας νέα πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση. Ο επικεφαλής του Κ.Κ., Πιερ Λοράν, αποφάσισε να διακόψει τις μεταξύ μας συνομιλίες. Λυπάμαι για αυτό, αλλά δεν εκπλήσσομαι. Η ηγεσία του Κ.Κ. απέρριψε μεν κάθε συμφωνία σε εθνικό επίπεδο, απαίτησε δε να επιλέξει τους υποψηφίους στο ήμισυ των περιφερειών. Την ίδια ώρα, το Κ.Κ. συνήψε τοπικές συμμαχίες με τους Σοσιαλιστές και τους Οικολόγους. Οι κινήσεις αυτές στερούνται αρχών», είπε ο κ. Μπομπάρ.

Την ίδια ώρα, την αποχώρησή της από την ενεργό πολιτική σκηνή ανακοίνωσε χθες η ανιψιά της Μαρίν Λεπέν και βουλευτής της Βοκλίζ, Μαριόν Μαρεσάλ-Λεπέν. Η νεαρή κυρία Λεπέν δεν πρόκειται να καταθέσει υποψηφιότητα για τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, ενώ θα παραιτηθεί και από τη θέση της περιφερειάρχη της Προβηγγίας.

Ανοικτή επιστολή

Σε εκτενή της ανοικτή επιστολή στην εφημερίδα Le Dauphine Libere, η 27χρονη βουλευτής εξηγεί: «Η κόρη μού είπε ότι της έλειψα πολύ τον τελευταίο καιρό. Είναι επιτακτικό να μπορώ να της αφιερώνω περισσότερο χρόνο. Ουδέποτε εγκατέλειψα την ιδέα ότι κάποια ημέρα θα μπορούσα να αποσυρθώ από την πολιτική, για μια εργασιακή εμπειρία στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα. Δεν στρέφω, όμως, οριστικά την πλάτη στον πολιτικό αγώνα. Αγαπώ βαθιά την πατρίδα μου και δεν θα μπορούσα να παραμείνω αδιάφορη στις δυσκολίες των συμπατριωτών μου. Γεννήθηκα μέσα στην πολιτική και την έζησα σε όλη μου τη ζωή».

Την πρόθεσή του να ιδρύσει νέο πολιτικό κίνημα ανακοίνωσε χθες ο υποψήφιος πρόεδρος των Σοσιαλιστών, Μπενουά Αμόν, λέγοντας ότι πολλές από τις σημαντικότερες προεκλογικές του προτάσεις εγκαταλείφθηκαν από το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Ο τέως πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, από τη μεριά του, αντιμετώπισε ψυχρή υποδοχή, όταν δήλωσε ότι στηρίζει τον Εμανουέλ Μακρόν. Σε χθεσινή ανακοίνωση του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο Βαλς πρέπει να αναζητήσει νέα πολιτική στέγη, εάν επιθυμεί να διεκδικήσει την εκλογή του στηρίζοντας τον Μακρόν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή