Ερντογάν: Ιστορικής σημασίας η συνάντηση με τον Τραμπ

Ερντογάν: Ιστορικής σημασίας η συνάντηση με τον Τραμπ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικά μηνύματα στις ΗΠΑ έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγο πριν την αναχώρηση του για την Κίνα. Με προσεκτικά επιλεγμένες τοποθετήσεις, ο κ. Ερντογάν αναφέρεται στην ιστορική σημασία της επικείμενης συνάντησης του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι η συνάντηση του με τον Ντόναλντ Τραμπ θα είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλων των σχέσεων Τουρκίας-Συρίας. «Αυτή η συνάντηση θα έχει τον χαρακτήρα της τελείας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ερντογάν τόνισε ακόμα ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε μια μεταβατική περίοδο. Παράλληλα, επισήμανε ότι η παροχή οπλισμού στους Κούρδους της Συρίας δεν συμβαδίζει με την συμμαχία της Τουρκίας με τις ΗΠΑ. «Δεν είναι δυνατόν να βρίσκεται στο στόχαστρο μια τρομοκρατική οργάνωση και να καταπολεμείται με μια άλλη τρομοκρατική οργάνωση. Κατά την άποψη μου αυτή δεν είναι πολιτική αντίληψη» ανέφερε.

Ο κ. Ερντογάν προέβαλε την άποψη ότι στην Συρία υπάρχουν απειλές που στρέφονται κατά της χώρας του, όχι κατά των ΗΠΑ ή της Ρωσίας σημειώνοντας πως η Τουρκία δεν θέλει να βλέπει τις ΗΠΑ να βρίσκονται στο πλευρό μιας τρομοκρατικής οργάνωσης και ότι η Ουάσιγκτον δεν πρέπει να παρέχει καταφύγιο στα μέλη της Οργάνωσης Γκιουλέν.

Στα πλαίσια των δηλώσεων του, ο κ. Ερντογάν άσκησε κριτική και στον Δήμαρχο των Βρυξελλών με αφορμή τις δηλώσεις του σχετικά με την συμμετοχή του στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην πρωτεύουσα του Βελγίου. «Αν έχει την δύναμη να μην επιτρέψει την είσοδο μου στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο κ. Ερντογάν που θεωρεί ότι οι ομοϊδεάτες του Δημάρχου των Βρυξελλών «σαχλαμαρίζουν».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή