Συρία: Στις αρχές καλοκαιριού η έναρξη της επιχείρησης ανακατάληψης της Ράκκα

Συρία: Στις αρχές καλοκαιριού η έναρξη της επιχείρησης ανακατάληψης της Ράκκα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα ξεκινήσουν σύντομα την επιχείρηση για την ανακατάληψη της Ράκκα, του προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και de facto πρωτεύουσας του «χαλιφάτου», αναμένοντας πως ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ θα τους παράσχει εξοπλισμό, περιλαμβανομένων τεθωρακισμένων, καθώς θα προχωρά η επιχείρηση.

«Θα γίνει το επόμενο διάστημα. Δεν μπορώ να πω ακριβώς πότε, πιστεύω ότι θα εισέλθουμε και θα καταλάβουμε την πόλη στις αρχές του καλοκαιριού», δήλωσε ο διοικητής των SDF, Αμπντούλ Κάντερ Χαβντέλι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Τάμπκα, την οποία κατέλαβαν πρόσφατα οι αραβοκουρδικές δυνάμεις από τους τζιχαντιστές.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε και μια διοικητής του συνασπισμού, η Ρόζντα Φέλατ: «Μετά την απελευθέρωση της Τάμπκα βρισκόμαστε στην τέταρτη φάση (της μάχης της Ράκκας), η επίθεση εναντίον της οποίας θα ξεκινήσει στις αρχές του καλοκαιριού», επεσήμανε στη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου.

«Φυσικά μόλις αρχίσουμε να εισερχόμαστε στη Ράκκα, όπως μας υποσχέθηκε ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός, θα υπάρξει υποστήριξη με τη μορφή ειδικών όπλων, τεθωρακισμένων και άλλου» εξοπλισμού, πρόσθεσε ο Χαβντέλι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα όπλα που έχει εγκρίνει η Ουάσιγκτον για την κουρδική πολιτοφυλακή, Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που είναι μέλος των SDF, δεν έχουν φτάσει ακόμη. «Πιστεύω ότι αυτά τα όπλα ή αυτή η υποστήριξη θα έρθουν σύντομα», τόνισε.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή