Κύπρος: Παύση του υπαρχηγού της Αστυνομίας ύστερα από ποινική δίωξη

Κύπρος: Παύση του υπαρχηγού της Αστυνομίας ύστερα από ποινική δίωξη

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης έπαυσε σήμερα από τα καθήκοντα του τον υπαρχηγό της Αστυνομίας, Ανδρέα Κυριάκου, του οποίου την ποινική δίωξη είχε αποφασίσει προ ημερών ο γενικός εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης.

Η απόφαση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ,  στηρίχτηκε σε πόρισμα ποινικών ανακριτών, σύμφωνα με το οποίο ο παυθείς υπαρχηγός σε δύο περιπτώσεις είχε εμπλακεί σε υποθέσεις διαρροών απόρρητων ή υπηρεσιακών εγγράφων σχετικά  με τον τετραπλό φόνο πέρσι στην  Αγία Νάπα και την άφιξη των Σέρβων εκτελεστών στην Κύπρο, αλλά και για το πόρισμα περί διαφθοράς στο αστυνομικό σώμα.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή Κύπρου» ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, λαμβάνοντας πλήρως υπόψη το αποτέλεσμα έκθεσης τριών ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών, οι οποίοι διορίστηκαν από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και η οποία έκθεση οδήγησε τον Γενικό Εισαγγελέα στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του Υπαρχηγού της Αστυνομίας Ανδρέα Κυριάκου αλλά και στην απόδοση πειθαρχικών ευθυνών για συγκεκριμένα αδικήματα, με λύπη του αποφάσισε την παύση του Υπαρχηγού της Αστυνομίας κ. Κυριάκου για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Σε αντικατάσταση του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε το διορισμό του Κύπρου Μιχαηλίδη, μέχρι σήμερα Βοηθού Αρχηγού Αστυνομίας, στη θέση του Υπαρχηγού της Δύναμης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή