Αναστασιάδης: Είμαι αποφασισμένος για λύση, αλλά υπάρχουν και όρια

Αναστασιάδης: Είμαι αποφασισμένος για λύση, αλλά υπάρχουν και όρια

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στην αξίωση της τουρκικής πλευράς για παραχώρηση των τεσσάρων ελευθεριών της Ε.Ε. στους Τούρκους πολίτες που θα διαμένουν στην Κύπρο μετά τη λύση του Κυπριακού, τόνισε ότι με μια τέτοια παραχώρηση «σε χρόνο μηδέν θα αλλάξει ο δημογραφικός χαρακτήρας της Κύπρου».

«Έδειξα ότι είμαι αποφασισμένος για λύση, αλλά υπάρχουν και όρια» υπογράμμισε.

Ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος μιλούσε σε εκδήλωση του οργανισμού «Reaction», με τη συμμετοχή νέων, τόνισε ότι κάτω από απειλές δεν μπορεί να διεξαχθεί ελεύθερος διάλογος και πρόσθεσε ότι η μη λύση ζημιώνει και τους Τουρκοκυπρίους.

Το ΔΗΚΟ, με ανακοίνωση του, καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, να ενημερώσουν δημόσια το λαό για το περιεχόμενο των μυστικών τους διαβουλεύσεων. Το ΔΗΚΟ αναφέρει ότι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ», ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ άφησε απειλητικά υπονοούμενα για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, λέγοντας: «Και ελπίζω και εύχομαι να μην με υποχρεώσει (ο κ. Αναστασιάδης) να πω τι συζητήσαμε σε κάποιες κατ' ιδίαν συναντήσεις που είχαμε».

Αυτή η δήλωση του κ. Κυπριανού, σύμφωνα με το ΔΗΚΟ, αποτελεί «ομολογία ότι έγιναν και γίνονται μυστικές διαβουλεύσεις μεταξύ Αναστασιάδη και 'Αντρου Κυπριανού, και απόδειξη ότι απ' αυτές τις μυστικές διαβουλεύσεις προέκυψαν συμφωνίες σε χειρισμούς του Κυπριακού, που αποκρύβησαν από το λαό».

Ο κ. Κυπριανού με τη συγκεκριμένη αναφορά «αποκαλύπτει και την υποκρισία του κ. Αναστασιάδη, ο οποίος άλλα λέει δημόσια και άλλα στα παρασκήνια», καταλήγει το ΔΗΚΟ.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή