Από το Ισραήλ φέρονται να προήλθαν οι πληροφορίες που μοιράστηκε ο Τραμπ με τη Μόσχα

Από το Ισραήλ φέρονται να προήλθαν οι πληροφορίες που μοιράστηκε ο Τραμπ με τη Μόσχα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το Ισραήλ φέρονται να προήλθαν οι απόρρητες πληροφορίες που μοιράστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης με Ρώσους αξιωματούχους στο Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανέφεραν ένας διατελών και ένας πρώην αξιωματούχος της Ουάσιγκτον – γεγονός που αναμένεται να περιπλέξει ακόμη περισσότερο τις διπλωματικές επιπτώσεις του επεισοδίου, καθώς η Ιερουσαλήμ αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς συμμάχους της αμερικανικής πλευράς με καθοριστική συμμετοχή στην συλλογή πληροφοριών στη Μέση Ανατολή. Καθώς το Ισραήλ αντιμετωπίζει «δυσκολίες» στις σχέσεις με τα γειτονικά κράτη, η πιθανότητα οι πληροφορίες να διαρρεύσουν στο Ιράν – κοντινό σύμμαχο της Ρωσίας – μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις διμερείς σχέσεις, ακόμη και διακοπή της ροής των πληροφοριών, που είναι πολύτιμες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει ή διαψεύσει την ισραηλινή προέλευση των πληροφοριών. Από την πλευρά του, με επιστολή στους New York Times, ο Ισραηλινός πρέσβυς στις ΗΠΑ, Ρον Ντερμερ, διαβεβαίωσε ότι τα δύο κράτη θα διατηρήσουν την στενή αντιτρομοκρατική τους συνεργασία. «Το Ισραήλ έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην σχέση του με τις ΗΠΑ για τον διαμοιρασμό πληροφοριών και αναμένει την εμβάθυνση αυτών των σχέσεων τα ερχόμενα χρόνια της προεδρίας Τραμπ», σχολίασε ο ίδιος.

Αρνήθηκε να σχολιάσει ο Λευκός Οίκος

Την ίδια στιγμή, ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης σε σχέση με την ισραηλινή προέλευση των απόρρητων πληροφοριών, που έφτασαν στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ ανέφερε ότι δεν έχει κάποιο σχόλιο, ενώ, επίσης δεν διευκρίνισε εάν η κυβέρνηση Τραμπ θα κοινοποιήσει στα μέλη του Κογκρέσου τα πρακτικά της συνάντησης με το Λαβρόφ, που έχουν ζητηθεί. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή