Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εγκαινίασε αθλητικές εγκαταστάσεις στην Ιμβρο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εγκαινίασε αθλητικές εγκαταστάσεις στην Ιμβρο

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δοξάζουμε τον Θεό που οδήγησε τους Ίμβριους και την Ίμβρο σ αυτές τις ευτυχισμένες μέρες. Εγώ είμαι εκ φύσεως αισιόδοξος άνθρωπος και όταν επισκέφθηκα το νησί μας για πρώτη φορά ως Πατριάρχης τον Ιούνιο του ΄92 εξέφρασα αυτή την αισιοδοξία μου και προσπάθησα να τονώσω το ηθικό των συμπατριωτών μου λέγοντας ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες.

Να έχουμε εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού, να μην απογοητευόμεθα και πράγματι έστω και με την παρέλευσιν δύο δεκαετηρίδων και περισσότερο ήρθαν αυτές οι καλές μέρες. Επέστρεψε η ελληνική παιδεία στο νησί μας. Υπάρχει επαναπατρισμός συμπατριωτών μας από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και άλλα μέρη. Έχουμε 33 παιδιά στα σχολεία μας.

Σήμερα εγκαινιάσαμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο γυμνάσιο και στο λύκειο μας, το Σεπτέμβριο θα ανοίξει το νηπιαγωγείο μας και επομένως εκείνα που είπαμε το ' 92 πραγματοποιούνται το ένα μετά το άλλο. Δοξάζουμε τον Θεό και ελπίζουμε να έλθουν καλύτερες μέρες. Ο ρωμαίικος πληθυσμός του νησιού μας να αυξηθεί και να επιστρέψουμε αν όχι στις πολύ παλιές καλές μέρες, να έχουμε βελτίωση της κατάστασης σε σχέση με το σήμερα».

Αυτά δήλωσε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά τα εγκαίνια των αθλητικών εγκαταστάσεων στο λύκειο των Αγριδίων της Ίμβρου. Έργο το οποίο χρηματοδότησε μεγάλη εταιρία τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας.

Μετά την ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη παρουσιάσθηκε πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια. Λόγω κακών καιρικών συνθηκών ματαιώθηκε το χορευτικό πρόγραμμα των μαθητών και ο αγώνας μπάσκετ των βετεράνων του Ιστορικού Αθλητικού Συλλόγου Πέρα που είχαν προγραμματιστεί στις νέες υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης πραγματοποίησε τα θυρανοίξια του ιστορικού Ι.Ν. του Ταξιάρχου στην κορυφή του λόφου της Κοινότητας Γλυκέως o οποίος αμέσως μετά απένειμε το Οφίκιο του Άρχοντος Εξάρχου στον επιχειρηματία Αθανάσιο Σούλη – Κωνσταντόπουλο τιμώντας τον για την προσφορά και στήριξή του στο έργο της εκκλησίας.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή