Το μήκος της γενειάδας ορίζει την ερωτική έλξη

Το μήκος της γενειάδας ορίζει την ερωτική έλξη

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΜΠΕΡΑ. Τον ρόλο της γενειάδας στην ερωτική έλξη, στον ανδρισμό και στις σχέσεις μελέτησαν Αυστραλοί επιστήμονες.

Η επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία συγκέντρωσε στοιχεία από 8.520 γυναίκες, οι οποίες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Οι επιστήμονες έδειξαν σε κάθε ομάδα φωτογραφίες ανδρών με γένια σε διάφορα μήκη, από φρεσκοξυρισμένους μέχρι και με γενειάδες ενός μηνός.

Οι γυναίκες εκλήθησαν αμέσως μετά να πουν τη γνώμη τους. Οι γυναίκες δήλωσαν στην πλειονότητά τους ότι οι πιο γοητευτικοί άνδρες είναι εκείνοι που παρέμειναν αξύριστοι για δέκα ημέρες, με όσους είχαν γένια πέντε ημερών να ακολουθούν. Οι φρεσκοξυρισμένοι και όσοι έφεραν μακριές γενειάδες χαρακτηρίστηκαν «λιγότερο γοητευτικοί».

Στην ερώτηση ποιον θα προτιμούσαν ως σύζυγο, οι περισσότερες γυναίκες επέλεξαν, όμως, τους άνδρες με μακριές γενειάδες.

Ο ψυχολόγος Μπάρναμπι Ντίξον εξηγεί ότι και τα δύο φύλα θεωρούν ότι οι γενειοφόροι άνδρες είναι πιο ώριμοι και πιο ανδροπρεπείς. Η έρευνα, όμως, έδειξε επίσης ότι τα γένια συνδυάζονται στο μυαλό των ερωτηθεισών με αντικοινωνικά γνωρίσματα, όπως επιθετικότητα και κυριαρχικές τάσεις.

Η ομάδα επιστημόνων αναζήτησε και τη γνώμη των ανδρών, θέτοντας το ερωτηματολόγιο σε 1.577 άνδρες από την Τσεχία και τη Βραζιλία. Και στις δύο χώρες, οι άνδρες δήλωσαν ότι θεωρούν πιο γοητευτικούς τους γενειοφόρους.

Ολοένα και περισσότεροι άνδρες, που δεν διαθέτουν ικανό όγκο τριχών στο πρόσωπο, προβαίνουν σε εμφύτευση τριχών. Το 2014, 13.956 άνδρες στον κόσμο υποβλήθηκαν σε τέτοιες εμφυτεύσεις, από μόλις 4.707 το 2012. Η διαδικασία αυτή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ασία, με τις ΗΠΑ να ακολουθούν στη δεύτερη θέση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή