ΗΠΑ: Πέθανε ο ιδρυτής του Fox News Ρότζερ Ειλς

ΗΠΑ: Πέθανε ο ιδρυτής του Fox News Ρότζερ Ειλς

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 77 ετών ο ιδρυτής του Fox News, Ρότζερ Έιλς, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο. 

Ο Έιλς είχε αναγκασθεί να παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Fox News τον Ιούλιο 2016, έπειτα από επανειλημμένες καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση, σταματώντας απότομα την 20ετή κυριαρχία του στο ισχυρότερο και πιο προσοδοφόρο συντηρητικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας. 

«Σήμερα η Αμερική έχασε έναν από τους σπουδαίους πατριωτικούς της ήρωες», δήλωσε ο παρουσιαστής του Fox News, Σον Χάνιτι, ανακοινώνοντας την είδηση του θανάτου του Έιλς. 

«Επί δεκαετίες, ο Έιλς επηρέαζε σε βάθος την αμερικανική πολιτική και τα ΜΜΕ. Άλλαξε μόνος του δραματικά και για πάντα το πολιτικό και ενημερωτικό τοπίο προς το καλύτερο», προσέθεσε. 

Ένας άλλος παρουσιαστής, ο Μπράιαν Κίλμεντ, δήλωσε πως ο Έιλς «βοήθησε να γίνει το Fox News Channel το παντοδύναμο κανάλι που είναι σήμερα».

Τον θάνατο του επιβεβαίωσε η σύζυγος του, Ελίζαμπεθ, με ανακοίνωση της στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου.

O Ρεπουμπλικανός Έιλς ίδρυσε το  Fox News το 1996, έπειτα από πρόταση του τιτάνα των ΜΜΕ και ιδιοκτήτη του δικτύου Fox και του ομίλου News Corp.,  Ρούπερτ Μέρντοχ, ώστε να φέρει μία συντηρητική πρόταση στην αμερικανική ενημέρωση και να ανταγωνιστεί τα παλαιότερα ειδησεογραφικά δίκτυα, όπως το CNN.

Το δίκτυο κατάφερε γρήγορα να κατακτήσει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις του τηλεοπτικού κοινού, υιοθετώντας μία συντηρητική πολιτική γραμμή, την οποία ωστόσο ο ίδιος ο Έιλς αρνιόταν, τονίζοντας ότι έχει αφήσει πίσω του κάθε ενασχόληση του με την πολιτική, με την οποία ασχολήθηκε κατά τα προηγούμενα χρόνια της ζωής του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή