ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός και τραυματίες στην πλατεία Τάιμς

Νεκρός και τραυματίες στην πλατεία Τάιμς

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τουλάχιστον ένας νεκρός και 19 τραυματίες, δύο εκ των οποίων σοβαρά, είναι ο απολογισμός από την τρελή πορεία οδηγού αυτοκινήτου που έπεσε πάνω σε περαστικούς με μεγάλη ταχύτητα στην πλατεία Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Αγνωστο παρέμενε μέχρι αργά χθες το βράδυ αν η ενέργεια είναι τρομοκρατική. Ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη αμέσως μετά την τραγωδία που προκάλεσε ανησυχίες για επανάληψη ανάλογων επιθέσεων όπως εκείνη που είχε πραγματοποιηθεί πέρυσι το καλοκαίρι στη Νίκαια και τα Χριστούγεννα στο Βερολίνο.

Η τηλεόραση έδειξε εικόνες ανθρώπων να μεταφέρονται με φορεία από το σημείο. Το όχημα σταμάτησε με τις δύο ρόδες να βρίσκονται στον αέρα πάνω σε προστατευτική μπάρα, που είχε ακριβώς στόχο να εμποδίζει τα αυτοκίνητα να ανεβαίνουν στο πεζοδρόμιο. Επικαλούμενο ανώτατο Αμερικανό αξιωματούχο, το δίκτυο NBC μετέδωσε ότι ένας από τους περαστικούς έχασε τη ζωή του. Πάντως, το CBS ανέφερε έπειτα από επικοινωνία με την αστυνομία της Νέας Υόρκης ότι η ενέργεια δεν πρέπει να θεωρείται τρομοκρατική. Ανεπίσημες πληροφορίες έκαναν λόγο για έναν 26χρονο δράστη από το Μπρονξ με βεβαρημένο ποινικό μητρώο.