Απεβίωσε ο ιδρυτής του Fox News Ρότζερ Εϊλς

Απεβίωσε ο ιδρυτής του Fox News Ρότζερ Εϊλς

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πέθανε χθες σε ηλικία 77 ετών ο Ρότζερ Εϊλς, ιδρυτής και επί μακρόν επικεφαλής του αμερικανικού τηλεοπτικού σταθμού Fox News, ο οποίος άλλαξε το ύφος των δελτίων ειδήσεων και των τηλεοπτικών συζητήσεων. Υπενθυμίζεται ότι ο Εϊλς αποπέμφθηκε κακήν κακώς από το κανάλι του τον περασμένο χρόνο με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης εις βάρος γυναικών που εργάζονταν στο Fox News. Την είδηση του θανάτου του δημοσιοποίησε η σύζυγός του, Ελίζαμπεθ Εϊλς. Υπήρξε στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ως σύμβουλος επικοινωνίας των Ρίτσαρντ Νίξον, Ρόναλντ Ρέιγκαν, Τζορτζ Μπους και Ντόναλντ Τραμπ. Βετεράνος των ΜΜΕ, άνθρωπος με επιρροή, ο Ρεπουμπλικανός Εϊλς ίδρυσε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News το 1996 έπειτα από αίτημα του ιδιοκτήτη του δικτύου Fox και του ομίλου ΜΜΕ News Corp, Ρούπερτ Μέρντοχ. Αν και εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό τοπίο αρκετά μετά το CNN, που ξεκίνησε τη λειτουργία του 1980, το δίκτυο συνεχούς ενημέρωσης που προτιμούν οι Συντηρητικοί κατέλαβε γρήγορα την πρώτη θέση στα ποσοστά τηλεθέασης. Για να κατοχυρώσει τη θέση του το Fox News υιοθέτησε μια πολύ συντηρητική εκδοτική γραμμή, προθύμως πολεμική, την οποία εξέφρασαν ορισμένες δημοσιογραφικές διασημότητες, κατά πρώτο λόγο ο Μπιλ Ο’ Ράιλι, πιο πολιτική παρά δημοσιογραφική. Ο ίδιος αντιμετώπισε κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση από πολλές γυναίκες που είχαν δουλέψει στο δίκτυο.

Ο Μπιλ Ο’ Ράιλι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, στα τέλη Απριλίου το Fox News, το οποίο έχασε έτσι την ατμομηχανή του, τον βασιλιά των ακροατηρίων, όλων των ενημερωτικών δικτύων αδιακρίτως. Με την αποχώρηση του Ρότζερ Eϊλς και του Μπιλ Ο’ Ράιλι, αλλά και της δημοσιογράφου Μέγκαν Κέλι, που πήγε στο NBC, το δίκτυο διέρχεται αυτή την εποχή περίοδο αναταράξεων, αν και η θεαματικότητά του παραμένει υψηλή. Είναι η Μέγκαν Κέλι που συνέβαλε να αλλάξει η μοίρα του Ρότζερ Εϊλς στο Fox News, στα τέλη Ιουλίου 2016. Είπε πως είχε δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση από τον διευθύνοντα σύμβουλο δέκα χρόνια νωρίτερα, στη διάρκεια μιας συνέντευξης με τους υπευθύνους της εσωτερικής έρευνας που όρισε το κανάλι για να ρίξουν φως στις κατηγορίες εις βάρος του Ρότζερ Εϊλς.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή