Τουρκία: Το HDP αντικαθιστά την φυλακισμένη Γιουκσεκντάγκ με την Σερπίλ Κεμάλμπαϊ

Τουρκία: Το HDP αντικαθιστά την φυλακισμένη Γιουκσεκντάγκ με την Σερπίλ Κεμάλμπαϊ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) όρισε σήμερα νέα συμπρόεδρο, την Σερπίλ Κεμάλμπαϊ , η οποία θα αντικαταστήσει την προκάτοχό της Φιτζέν Γιουκσεκντάγκ, η οποία έχει φυλακισθεί και εκπέσει του βουλευτικού της αξιώματος κατηγορούμενη από τις τουρκικές αρχές για «τρομοκρατική προπαγάνδα» και σχέσεις με το PKK.

Η Σερπίλ Γιουκσεκντάγκ εξελέγη από το έκτακτο συνέδριο του κόμματος , το οποίο συνήλθε σήμερα στην Αγκυρα υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Ο συμπρόεδρος του HDP, ο χαρισματικός Σελαχατίν Ντεμιρτάς, βρίσκεται επίσης στην φυλακή από τον Νοέμβριο και απειλείται με φυλάκιση έως 142 ετών. Από την φυλακή κατόρθωσε να στείλει μήνυμα προς το συνέδριο του κόμματός του, όπως και η Φιτζέν Γιουκσεκντάγκ, η οποία ανέφερε ότι το «όχι» στο δημοψήφισμα του περασμένου μήνα για την ενίσχυση των εξουσιών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εισέρχεται σε μία νέα φάση, «ενός πιο αποφασιστικού αγώνα για την ειρήνη, τις πολιτικές ελευθερίες και την ελευθερία του συνέρχεσθαι».

Στην ομιλία της, η Σερπίλ Κεμάλμπαϊ δήλωσε ότι το κόμμα της «θα προωθήσει τον αγώνα για την δημοκρατία και την ειρήνη».

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή