ΚΟΣΜΟΣ

Λήξη συναγερμού στην έδρα του SPD στο Βερολίνο

Λήξη συναγερμού στην έδρα του SPD στο Βερολίνο

Η γερμανική αστυνομία ήρε τον αποκλεισμό της έδρας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στο Βερολίνο την οποία είχε εκκενώσει νωρίτερα μετά τον εντοπισμό ενός ύποπτου αντικειμένου στην αίθουσα ταχυδρομείου.

«Δεν βρέθηκε τίποτα που θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για το είδος του αντικειμένου που προκάλεσε υποψίες.

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να φύγουν από το κτίριο, περιλαμβανομένων υψηλόβαθμων στελεχών του SPD που συμμετείχαν σε εβδομαδιαία σύσκεψη προκειμένου να αποφασίσουν τη διακήρυξη των αρχών του κόμματος ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου.

Τον Μάρτιο οι γερμανικές αρχές είχαν εντοπίσει ένα δέμα το οποίο περιείχε ένα βιβλίο μέσα στο οποίο είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικά και είχε παραλήπτη τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, του συντηρητικού κόμματος της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

Μια ελληνική οργάνωση, η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, είχε αναλάβει τότε την ευθύνη για την αποστολή του δέματος.

Το κεντροαριστερό SPD είναι ο μικρότερος εταίρος στην κυβέρνηση συνασπισμού της Μέρκελ.

Εκκενώθηκε η έδρα του SPD στο Βερολίνο

Νωρίτερα, ύποπτο αντικείμενο εντοπίστηκε στην αίθουσα ταχυδρομείου των κεντρικών γραφείων του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στο Βερολίνο με αποτέλεσμα η γερμανική αστυνομία να προχωρήσει σε εκκένωση, σύμφωνα με εκπρόσωπο του κόμματος. 

Όλοι οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να φύγουν από το κτίριο, περιλαμβανομένων υψηλόβαθμων στελεχών του SPD που συμμετείχαν σε σύσκεψη προκειμένου να αποφασίσουν τη διακήρυξη των αρχών του κόμματος ενόψει των ομοσποδιακών εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου.