ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν: «Φρίκη και θλίψη» για την επίθεση στο Μάντσεστερ

Μακρόν: «Φρίκη και θλίψη» για την επίθεση στο Μάντσεστερ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την φρίκη και την θλίψη του μετά την επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο 22 ανθρώπων σε συναυλιακό χώρο στο Μάντσεστερ προσθέτοντας ότι θα συνομιλήσει τηλεφωνικά με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την γαλλική προεδρία.

«Με φρίκη και θλίψη ο κ. Εμανουέλ Μακρόν, πρόεδρος της Δημοκρατίας, πληροφορήθηκε την είδηση της αιματηρής επίθεσης κατά την διάρκεια συναυλίας στην Arena του Μάντσεστερ την περασμένη νύχτα. Απευθύνει προς τον βρετανικό λαό όλη του την συμπάθεια και την αποφασιστικότητα της Γαλλίας που βρίσκεται στο πλευρό του στο πένθος με μία ιδιαίτερη σκέψη για τα θύματα και τις οικογένειές τους.», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ καταδίκασε την «πιο άνανδρη τρομοκρατία» που έβαλε στόχο «ειδικά και εσκεμμένα» πολύ νέους ανθρώπους κατά τη διάρκεια συναυλίας, όπως στο Παρίσι εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, σε μία αναφορά στην επίθεση στο Bataclan τον Νοέμβριο 2015.

«Μπροστά σε αυτό το φρικιαστικό έγκλημα, θέλω να εκφράσω προς τους πολίτες του Μάντσεστερ και τον βρετανικό λαό την αλληλεγγύη του γαλλικού λαού και την παντοτινή του φιλία», δηλώνει ο πρωθυπουργός της Γαλλίας σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας κάλεσε τους γάλλους πολίτες να βρίσκονται σε επιφυλακή μετά την επίθεση αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ.

«Ζητώ από τους συμπολίτες μου να επιδείξουν ύψιστη επαγρύπνηση, απέναντι σε μία απειλή που είναι παρούσα όσο ποτέ πριν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS