Η μαρτυρία ενός άστεγου στο Μάντσεστερ που έτρεξε να βοηθήσει: «Πέθανε στα χέρια μου»

Η μαρτυρία ενός άστεγου στο Μάντσεστερ που έτρεξε να βοηθήσει: «Πέθανε στα χέρια μου»

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας άστεγος άνδρας που έτρεξε να βοηθήσει δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη στο «Manchester Arena» μίλησε για τη στιγμή που μια γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στα χέρια του.

Ο Κρις Πάρκερ, ηλικίας 33 ετών, ζητιάνευε στο φουαγιέ των εγκαταστάσεων όταν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός, σκοτώνοντας 22 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 59.

Οπως δήλωσε στην «Ενωση Τύπου» της Βρετανίας: «Ολος ο κόσμος έβγαινε πολύ χαρούμενος περνώντας από τις γυάλινες πόρτες και τότε άκουσα μια έκρηξη, μέσα σε ένα δευτερόλεπτο είδα μια λευκή λάμψη, στη συνέχεια καπνό και ακούγονταν κραυγές.

«Τότε ήταν που έπεσα στιγμιαία στο έδαφος και όταν ξανασηκώθηκαν δεν έφυγα αλλά έτρεξα και προσπάθησα να βοηθήσω», αφηγείται.

«Υπήρχαν παντού στο πάτωμα άνθρωποι ξαπλωμένοι. Είδα ένα μικρό κορίτσι. Την τύλιξα με ένα T-shirt που κρατούσε και την ρώτησα "που είναι η μαμά σου και ο μπαμπάς σου; Εκείνη απάντησε ότι ο μπαμπάς μου είναι στη δουλειά και η μαμά μου εκεί πάνω"», συμπληρώνει.

Οπως εξηγεί ο Πάρκερ νόμισε ότι η μητέρα του κοριτσιού είχε υποκύψει στα τραύματά της.

Είπε επίσης, στο πλαίσιο της μαρτυρίας του ότι περιέθαλψε μια γυναίκα γύρω στα 60 που έφερε σοβαρά τραύματα στο πόδι και στο κεφάλι. «Πέθανε στα χέρια μου», είπε. «Ηταν γύρω στα 60 και βρισκόταν εκεί με την οικογένειά της. Δεν σταμάτησα να κλαίω. Το πιο σοκαριστικό είναι ότι επρόκειτο για μια συναυλία για παιδιά».

Ο Πάρκερ, όπως αναφέρει η «Ενωση Τύπου» είναι άστεγος εδώ και περίπου ένα χρόνο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή