Ρωσία: Περισσότερο από 80% των Ρώσων εγκρίνει το έργο του Πούτιν

Ρωσία: Περισσότερο από 80% των Ρώσων εγκρίνει το έργο του Πούτιν

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ρώσοι πολίτες σε ποσοστό 81% εγκρίνουν το έργο του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ το 18% έχει αντίθετη άποψη, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Levada-Centr. Ωστόσο, διαφορετικές είναι οι διαθέσεις που έχουν οι Ρώσοι πολίτες όσον αφορά το έργο του Ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ, καθώς το 53% το θεωρεί αρνητικό και το 46% θετικό.

Το 47% βλέπει θετικά το έργο της κυβέρνησης (τον Μάρτιο το ποσοστό αυτό ήταν 43%) ενώ το 52% εμφανίζεται δυσαρεστημένο με το έργο της ρωσικής κυβέρνησης (τον Μάρτιο το ποσοστό ήταν 55%).

Σε ακόμη χαμηλότερα ποσοστά, βρίσκονται οι εκτιμήσεις για το έργο της Κρατικής Δούμας (ρωσική κάτω βουλή), αφού μόνο το 41% θεωρεί θετικό το έργο της (τον Μάρτιο το ποσοστό αυτό ήταν 38%), ενώ το 58% το θεωρεί αρνητικό.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, μέσα σε έναν μήνα, αυξήθηκε το ποσοστό των Ρώσων πολιτών που θεωρούν ότι η χώρα βαδίζει προς την σωστή κατεύθυνση, φθάνοντας στο 56% από το 51%. Αντίθετη άποψη έχει το 28% των Ρώσων, ενώ το 16% δυσκολεύτηκε να απαντήσει στο σχετικό ερώτημα.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή