Μπούμερανγκ για την Τερέζα Μέι η τρομοκρατία

Μπούμερανγκ για την Τερέζα Μέι η τρομοκρατία

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Η προεκλογική εκστρατεία ξεκινά σταδιακά εκ νέου από σήμερα στη Βρετανία, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιουνίου, αν και θα είναι η πρώτη φορά που οι εκλογές γίνονται με την παρουσία πάνοπλων στρατιωτών στους δρόμους. Η παρουσία των στρατιωτών έχει πυροδοτήσει έντονες διαμαρτυρίες από αστυνομικούς υπαλλήλους, που υποστηρίζουν ότι, αν δεν είχαν υπάρξει οι σοβαρές περικοπές στον προϋπολογισμό της αστυνομίας τα τελευταία χρόνια, δεν θα ήταν ανάγκη να κληθούν στρατιωτικές ενισχύσεις.

Το γεγονός ότι οι περικοπές αυτές, που έχουν οδηγήσει κάποιους αστυνομικούς στην αναζήτηση δεύτερης δουλειάς, εφαρμόστηκαν το διάστημα κατά το οποίο η σημερινή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ήταν υπουργός Εσωτερικών, της προκαλεί αναπάντεχα προβλήματα. Ενώ συνολικά η μετατόπιση της δημόσιας συζήτησης σε θέματα τρομοκρατίας και δημόσιας τάξης θεωρείται ότι την ευνοεί, οι έντονες διαμαρτυρίες για την υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων εισάγουν μια άλλη παράμετρο στη συζήτηση. «Οσο ευπρόσδεκτη κι αν είναι η βοήθεια από τον στρατό, δεν μπορούμε να μην εξετάσουμε τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητη», είπε ο επικεφαλής της αστυνομικής ομοσπονδίας της Αγγλίας και της Ουαλίας.

Οι στρατιώτες δεν έχουν αναπτυχθεί στη Σκωτία, όπου η παρουσία τους θεωρείται αντιδημοκρατική εκτροπή. «Οταν η ελευθερία και η δημοκρατία μας δέχονται επίθεση, είναι πιο καίριο από ποτέ να διαφυλάσσονται τα δικαιώματα», είπε ο επικεφαλής της ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων της Σκωτίας Κάλαμ Στιλ. «Ο,τι και να λέγεται για τον έλεγχο των στρατιωτών από τον επικεφαλής της αστυνομίας, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι υπόλογοι όπως οι αστυνομικοί».

Μέχρι χθες το βράδυ, οι Αρχές είχαν δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα 12 εκ των 22 θυμάτων, στα οποία περιλαμβάνονταν τουλάχιστον τέσσερις γονείς που περίμεναν τα παιδιά τους στην έξοδο της συναυλίας, καθώς και τρία κορίτσια 14 ετών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή